Kayserispor, Evinde Kasımpaşa‘ya 3-1 Yenildi

Kayserispor, kendi sahasında ağırladığı Kasımpaşa‘ya 3-1‘lik skorla boyun eğdi. Yenilginin ardından Kayserisporlu taraftarlar, takımını protesto ederken stat dışına taşınan olaylar büyüdü. Polis taraftarları dağıtmak isterken arbede yaşandı ve Kayserisporlu futbolcular ile yöneticilerin bulunduğu otobüs, kaçırılırcasına stattan ayrıldı.

Kasımpaşa‘nın ikinci golünün ardından Kayserisporlu taraftarlar, Kasımpaşalı futbolcular lehine tezahürat yaparak, takımını protesto etti. İstifa etmesi yönünde tezahüratlar yapan taraftara tepki gösteren Genel Menejer Süleyman Hurma, 4. hakem tarafından yedek kulübesinden dışarı çıkarıldı.

Kasımpaşa‘nın farkı 3‘e çıkarmasıyla birlikte bazı taraftarlar tribünleri terk etti. Kayserisporlu futbolcuların stattan çıkacağı alanı dolduran taraftar, mağlubiyet nedeniyle takımı proteso etti.

Uzaklaştırmak istediği taraftar ile polis arasında arbede yaşanırken, Kayserisporlu oyuncular ile yönetimi taşıyan otobüs kaçırılırcasına uzaklaştırıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Paça, "Zor olan pozisyonları gole çevirdik. Haklı galibiyet elde ettik. Şu anda puan durumuna bakıldığı zaman her ne kadar imkansız görünse de inancımızı sürdüreceğiz" dedi.

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze ise çok kötü başladıklarını, 10 dakika içerisinde net pozisyonların kaçtığını söyleyerek, "Mücadeleye girmeyen bir takım vardı. İşin doğrusu ben göremedim sorunu artık çok çalışacağız. Bu bizim elimizde" diye konuştu.

Zalayeta‘nın takımdan ayrılması ile ilgili olarak konuşan Şota, "Ailevi sorunları vardı. Çocuğu evinden kaçmış. Bir gün izin veriyoruz oda hemen ülkesine gidiyor. Çocuğunda sorun varsa bizde ‘ayrılma‘ diyemezsiniz. Ailevi sorunlar önemlidir. Herkes içinde birinci sorundur. Gerekli olan neyse onu yapacaktı ve kendisi de onu yaptı" ifadelerini kullandı.

"İSTİFA ETMEMİZİ İSTİYORSANIZ SÖYLEYİN"

Gazetecilerin istifayı düşünüp düşünmediği yönündeki soruyu yanıtlayan Şota, "Sizin düşüncesiniz ne ise onu yapayım. İstifa etmemi istiyorsanız söyleyin. Tabi Trabzon maçının ardından 4 hafta kayıp yaşandı. Ama ben kaçmıyorum. 7 hafta var. Bunu iyi değerlendirip hedefimize ulaşacağız. Avrupa kupaları iddiamız sürüyor" şeklinde konuştu.

Kayserisporlu oyuncu Hasan Ali Kaldırım ise, kötü gidişe kendilerinin ‘dur‘ diyeceğini söyleyerek, "Avrupa Kupaları‘nda bizde gitmek istiyoruz. Biz genç takımımız. Biz bu takımı buralara getirdiysek, daha da ileriye götüreceğiz" dedi.

Hasan Ali Kaldırım‘a kötü gidişin nedenini soran gazetecilere Şota araya girerek, bunun sorumlusu kendisi olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA