İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bucaspor‘u 2 Golle Geçti

Spor Toto Süper Lig‘de Bucaspor‘u 2-1 yenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘da, teknik direktör Abdullah Avcı, oynadıkları oyundan memnun olmadığını belirterek, "Ancak geriden gelip kazanmak sevindirici" dedi.

Spor Toto Süper Lig‘de Bucaspor‘u 2-1 yenen

İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘da, teknik direktör Abdullah Avcı, oynadıkları oyundan memnun olmadığını belirterek, "Ancak geriden gelip kazanmak sevindirici" dedi.

Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Avcı, Bucaspor ile yaptıkları karşılaşmanın keyifsiz olduğunu belirterek, "Maç konusunda çok fazla söylenebilecek bir şey yok, berabere de bitebilirdi. Ama geriden gelip kazanmak, 3 puan almak sevindirici. Bunu başardıkları için oyuncularımızı tebrik ediyoruz. Ancak futbolun bir takım gerçekleri var, rakibi rahatsız edeceksin, arzulayacaksın, isteyeceksin... Bunları yapamıyorsan başarılı olamazsın. Bu unsurları bilinç altımıza yerleştirmemiz lazım. Bu

maç, özellikle perşembe günü kupada final oynamak için atacağımız adımlar adına bize bir ders oldu. Rakibe de bundan sonraki maçları için başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Basın toplantısına katılan Can Arat da Bucaspor galibiyetinin perşembe günü oynanacak kupa maçı öncesinde moral olduğunu ifade etti.

AYBABA: "ARTIK İŞİMİZ ÇOK ZOR"

Bucaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ise aldıkları bu mağlubiyetle ligde kalmak için işlerinin zorlaştığını söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor‘un karşılaşmada kaliteli 3 forvet oyuncusuyla oynadığını dile getiren Aybaba, "Onların boşalttığı alanları kullanmak istedik. Forvet oyuncularını kontrol etme anlamında oyunun genelinde başarılı olduk. Öne geçtikten sonra,

talihsiz bir gol yedik. Golü yedikten sonra takım öne geçmek için hamle yaptı ve ikinci golü yedik. Kapasitemiz bu kadar. Genç oyuncularla, geçen dönemden kalan oyuncularla, yabancıların hiç katkısı olmadan bir şeyleri başarmaya çalışıyoruz. İşimiz zorlaştı. Bundan sonraki maçlar daha da zor. Ona göre konsantre olmaya çalışacağız" dedi.

Bucasporlu futbolcu Abdülkadir Özden, iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Öne geçtik iyi de mücadele ettik, basit toplarla hata yaptık. İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyun içinde çok etkili değildi. Bizim hatalarımızdan golü buldular, üzüntülüyüz. Önümüzdeki maçlara bakacağız elimizden geleni yapacağız. Rakiplerimizin hepsi bu hafta 3 puan aldı işimiz çok zorlaştı, elimizden geleni yaparsak belki bir umut" dedi.

Bucasporlu bir diğer futbolcu Erkan Taşkıran, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor deplasmanına gelirken çok iyi hazırlandık. Buradan puan ve puanlar almak istedik. Rakiplerimiz Sivasspor ve Gençlerbirliği maçlarını kazanınca bizim için, deplasmanda 1-0 öne geçip duran toptan bir anlık hata ve ileriye çıkıp kontradan gol yedik. Sonuçta bizim açımızdan 7 hafta var. Futbolda kalite düşük oldu ama önümüzdeki hafta Kardemir Karabükspor maçında çıtayı biraz daha yükseltip bir seri yakalayıp ligin içinde bizde

var olduğumuzu göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA