Fenerbahçe, Liderlik Koltuğunu Trabzonspor‘a Bıraktı

Spor Toto Süper Lig‘in 27. haftasında sahasında konuk ettiği Bursaspor‘la golsüz berabere kalan Fenerbahçe‘nin 10 maçlık galibiyet serisi sona erdi ve liderlik koltuğunu Trabzonspor‘a bıraktı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, puan kaybını bu dönemde yaşamanın telafisi mümkün olmayan haftalara göre daha iyi olduğunu söyledi. Kocaman, "Kaybı bu dönemle yaşamak, telafisi mümkün olmayan haftalara göre biraz daha bizim için iyi oldu diyebilirim. 7 haftalık süreç hem bizim hem rakibimiz için zorlu geçecek. Ligi en az puan kaybı yaşayan takım kazanacak. Bu takımın da biz

olacağımıza inanıyorum" dedi.

Bursaspor karşısında futbol adına yapılması gereken her şeyi yaptıklarını, ancak golü bulamadıklarını ifade eden Aykut Kocaman, "Ligde araya girerken önemli bir galibiyetle girmiştik. Rakibimiz son haftalarda biraz ivmesini kaybetmiş gibiydi. Arayı son derece iyi değerlendirmişler. İstekli, hem maça hem lige tutunma arzusuyla oynayan bir takım vardı. Saha yerleşimimizde normale göre bir takım farklılıklar vardı. Hem Semih hem Niang‘ın önde oynaması avantajlar gibi dezavantajlar da getirecekti. 15-20

dakikadaki yüksek arzulu oyunumuz bu bölümün dezavantajlarını göstermedi bize. Kanatlardan oyunu taşıyamayınca bu oyuncuların birlikte oynaması avantaj olmadı bizim için. Normal düzenimize geçtik ve devreyi böyle bitirdik" diye konuştu.

Aykut Kocaman, karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu ile ilgili bir soru üzerine, "Ligin artık son dönemlerine gidiliyor. Gerilim fazlasıyla artıyor. Reaksiyon, tepki her kulübede, hem bizim hem diğer kulübelerde olabiliyor. Maçın hakemi bugün açıkçası zayıf göründü. Karar verme ve uygulama konusunda standardın altında göründü. Lehimize olanlarda da aleyhimize olanlarda da" ifadelerini kullandı.

Kocaman, tribünlerin geçen yılki maçı düşünerek intikam tezahüratları yaptığı hatırlatılarak, "Siz de maçı böyle mi gördünüz" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"İntikam hiç aklıma gelmedi. İnsanı köreltici duygulardan bir tanesidir. İntikam, öfke, kızgınlık... Bizim gibi performans işi yapanlarda belki bir nebzesi performans artırır ama kolay kontrol edilebilir bir duygu değildir."

Fenerbahçe‘nin Brezilyalı orta saha oyuncusu Cristian da "Şampiyonluk yolunda bu tip maçlar olacaktır. Puan kayıpları, takıldığımız maçlar olabilir. Önemli olan, başımız dik bir şekilde bilincimiz sağlam bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Milli maç arasının takımı olumsuz etkilediğini düşünüp düşünmediği sorulan Cristian, "Ben açıkçası sebebin bu olduğunu sanmıyorum. Elbette lige verilen aralar biraz etkiler, biraz soğursunuz. Fakat bu milli takım için verilen araya bu puan kaybını bağlamak çok mantıklı değil. Bugün zorlu bir maç vardı. Böyle bir sonuç normaldi ifadelerini kullandı.

Sarı-lacivertli takımın genç oyuncusu Gökay Iravul, kalan 7 haftada Trabzonspor‘un puan kaybedeceğini ve rakiplerinin kaybettiği haftada yeniden liderliğe çıkmak istediklerini kaydederek, "10 haftalık bir galibiyet serisinin ardından puan kaybı bizi ve taraftarımızı gerçekten üzdü. Önümüzde 7 hafta var ve bu lig maratonu için uzun bir süreç. Biz nasıl puan kaybettiysek ilerleyen haftalarda da Trabzonspor puan kaybedecektir, onların kaybettikleri haftalarda tekrar liderliği ele geçirmek istiyoruz. Eminim

şampiyonluk hasretini de gidereceğiz bu sezon. Böyle bir kritik maçta teknik direktörümüz Aykut Kocaman‘a bana güvenerek oyuna almasından dolayı teşekkür etmek istiyorum" açıklamasında bulundu.

SAĞLAM: "3 PUAN ALAMADIĞIMIZ İÇİN ÜZGÜNÜM"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise amaçlarının Fenerbahçe karşısında 3 puan alıp tekrar şampiyonluktan bahsedebilmek ve zirve yarışına ortak olduğunu belirterek, "Zirve yarışında katkı sağlayacak 3 puan alamadığımız için üzgünüz. Bu beraberliğin bir tek karı, burada Fenerbahçe‘den puan almanın yanı sıra altımızdaki rakiplerimizin puan kaybettiği haftada onlardan bir puan uzaklaştırdı. Ancak şampiyonluk yarışında Trabzonspor‘dan 2 puan daha uzaklaştık, Fenerbahçe ile puan farkı aynı kaldı. O

yüzden bu beraberlik bize çok katkı sağlamadı" dedi.

Karşılaşmada ilk 45 dakikada Fenerbahçe‘ye pozisyon vermediklerini ifade eden Sağlam, "İlk yarıda kalemize gelen ve Ivankov‘un tuttuğu topu hatırlamıyorum. İkinci yarıda rakibimiz baskı yaptı ama adam paylaşımını iyi yaptığımız için rakibe pozisyon vermedik. Son bölümde defansta rakibi eksik yakaladığımız pozisyonlarda daha üretken olabilirdik. Oyun itibariyle memnun olduğum karşılaşmada, 3 puan alamadığımız için üzgünüm" diye konuştu.

Bursasporlu futbolcu Volkan Şen, İstanbul‘a kazanmak için geldiklerini, ancak burada kaybetmemenin de güzel olduğunu söyledi. Volkan, Bu sene şampiyonluk yarışından biraz geri kaldıklarını hatırlatarak, "Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Geçen sene çok daha istekliydik. Çok da şanslıydık, bu sene biraz şanssızız. Son paslarda daha etkili olsaydık, daha farklı yerde olurduk. En iyi şekilde mücadelemizi edip, sezon sonunda güzel yerde bitirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Volkan, Bursaspor‘la anlaşıp anlaşmadığı yönündeki soru üzerine, "Daha böyle bir şey olmadı. Menajerim kulüple görüşüyor. Benim ve kulübüm için hayırlı olacaksa imza atacağım" şeklinde konuştu.

Yeşil-beyazlı takımın başarılı savunma oyuncusu İbrahim Öztürk ise 1 puanın kimseye yaramayacağı bir maça çıktıklarını ifade ederek, "Maç Fenerbahçe‘nin kontrolünde gibi görünüyordu ama bizim istediğimiz şekilde ilerledi. Daha iyi ataklara çıkabilseydik buradan daha farklı bir sonuçla ayrılabilirdik. Kısmet 1 puanmış. Fenerbahçe deplasmanında 1 puan da iyi ama 3 puan alsak, yukarıya tutunma şansımız daha yüksek olurdu" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA