Fenerbahçe-Bursaspor Maçından Notlar

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig‘de Bursaspor ile yaptığı mücadeleye, sakatlıkları bulunan Selçuk ve Emre‘nin yokluğunda çift forvet oyuncusuyla çıktı.

Sakatlığı nedeniyle bir süredir tedavisi süren Emre ile dün çekilen MR‘ında sol arka adale bölgesinde yırtık tespit edilen Selçuk, takımları için önemli olan bu mücadelede forma giymezken, teknik direktör Kocaman iki futbolcunun yokluğunda iki forvet Niang ve Semih‘in yer aldığı bir 11 kurdu.

Fenerbahçe‘de yabancı kontenjanı nedeniyle Bilica ve Güiza‘nın yanı sıra İlhan da 18 kişilik kadroda yer almadı.

Türk Polis Teşkilatı‘nın kuruluşunun 166. yılı nedeniyle iki takım futbolcuları ve hakemler sahaya polis kıyafeti giyen çocuklarla çıkarken, seremoninin ardından bir polis yetkilisi hakemlere ve takım kaptanlarına çiçek verdi.

-18. ŞAMPİYONLUK HEDEFİ RESMEDİLDİ-

Maç öncesi Türk Telekom kale arkası tribününde yapılan koreografide, bu sezon sonu beklenen 18. şampiyonluk resmedildi.

Taraftarların ellerinde yükselen sarı, lacivert ve beyaz kartonlarla kupa resmi oluşturulurken kupanın üzerinde 18 yazıldı.

Koreografi sırasında iki tribün arasında açılan büyük boyutlu pankartta da ‘‘Şampiyonluk için saldır Fenerbahçe‘‘ yazısı yer aldı.   

-TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜK-

Fenerbahçeli taraftarlar, Bursaspor ile olan önemli sınavda takımlarına büyük destek verdi.

Biletleri günler öncesinden tükenen maç için bugün erken saatlerden itibaren Kadıköy‘e gelen sarı-lacivertli taraftarlar, büyük bir heyecanla maç saatini bekledi.

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli ekibi ligde Kadıköy‘de en son mağlup eden takım olan Bursaspor için ‘‘Dişe diş kana kan intikam intikam‘‘ şeklinde tezahüratlar yaptı. 

-FENERBAHÇE‘Yİ BANDO KARŞILADI-

Fenerbahçe kafilesini Bursaspor maçı için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı‘na gelişinde Fenercell ve Fenernet Bando Takımı karşıladı.

Kanarya kıyafetleriyle takımların stada giriş yaptığı bölümde bulunan 5 kişilik bando takımı, futbolcular stada giriş yaptıklarında marşlar çaldı.

Bando takımı maç boyunca da Fenercell tribününde marşlar çalmaya devam etti.

-BURSASPOR‘U TARAFTARI YALNIZ BIRAKMADI-

Bursaspor‘u Fenerbahçe deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı.

Yeşil-beyazlı taraftarlar 2 bin 500 kapasiteli misafir seyirci tribününün büyük bölümünü doldururken, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek olmaya çalıştılar.

-NOTLAR-

-Maçta tribünlerde İstanbul Emniyet Müdürlüğü‘nün pankartları yer alırken, pankartlarda ‘‘Türk Polis Teşkilatının 166. yılı kutlu olsun‘‘ ve ‘‘Güvende olmanız bize yeter‘‘ mesajları yer aldı.

-Fenerbahçeli taraftarların küfürlü tezahürata karşı hazırladıkları ‘‘Küfür etme ettirme‘‘ ve ‘‘Küfür etme şampiyonluktan etme‘‘ yazılı pankartlar da tribünlerde bulundu.

-Karşılaşmada 1766 resmi ve 950 özel güvenlik olmak üzere 2716 güvenlik görev yaptı.

-ALEX 2. KEZ ‘‘DALYA‘‘ DEDİ

Fenerbahçe futbol takımı kaptanı Alex de Souza, Spor Toto Süper Lig‘de Bursaspor ile yaptıkları maçta 2. kez ‘‘dalya‘‘ dedi.

Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli formayla Türkiye kariyerinde 200. lig maçına çıktı.  

Bu sezon 16. haftadaki Ankaragücü maçında (189. maçı) Uche‘nin Fenerbahçe‘deki 188 maçlık rekorunu geride bırakarak, Fenerbahçe formasıyla ligde en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanını alan Alex, 2. ‘‘dalya‘‘ sevincini yaşadı.

-FENERBAHÇE GENEL KARİYERİ-

Fenerbahçe kariyerinde ortaya koyduğu performansla kulüp tarihine geçen Alex de Souza‘nın 7 sezonda Fenerbahçe formasıyla çıktığı maç ve attığı gol sayıları şöyle:

/*

Organizasyon      Maç      Gol 

-------------------------------

Süper Lig         200      113

Türkiye Kupası     32       15

TFF Süper Kupa      2        2

Avrupa Kupaları    57       14

-------------------------------

Toplam            291      144

*/

Not: Türkiye istatistiklerini içeren bilgiler Futbol Federasyonu kaynaklıdır.

-FENERBAHÇE‘DEKİ LİG KARİYERİ-

Kaynak: AA