4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları Başladı

4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları, Antalya‘da başladı.

4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları, Antalya‘da başladı.

Antalya’nın Kepez İlçesi Erdal Öner Spor Salonu‘nda düzenlenen törenle başlayan oyunlar, renkli görüntülere sahne oldu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Ulusararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Phılıp Craven, IBSA Başkanı Michael Barred, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seymen ve oyunlara katılan ülkelerin sporcularının katıldığı, mehteran takımının gösterisiyle başlayan 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları, tüm ülkelerin bayraklarını taşıyan gönüllülerin sahneye girmesiyle başladı.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı oyunların açılış konuşmasını Yunus Akgül gerçekleştirdi. Büyük bir organizasyona, Türkiye’nin ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Akgül, sporun insanları birbirine bağlayan büyük bir bağ olduğunu söyledi.

Antalya’nın böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Yunus Akgül, “Antalya, bugün tarihi bir güne daha tanıklık ediyor. Ülke olarak bu oyunların en mükemmel şekilde gerçekleştirilmesi için büyük bir titizlikle çalıştık, her türlü desteği verdik. Bu organizasyonu olağan bir organizasyon olarak değerlendirdik, çünkü yaklaşık 2 bin 600 kişinin katılımı ile düzenlediğimiz bu organizasyon, önemli ve büyük bir organizasyondur.” diye konuştu.



Bugüne kadar düzenlenen Görme Engelliler Oyunları içerisinde en çok katılımın bu organizasyonda gerçekleştiğini ifade eden Akgül, “Bugün ve yarın, Türkiye‘den dünyaya görme engelli sporcuların rüzgarı esecek, tüm dünyanın gözü Türkiye‘de olacak. Türk devleti ve milleti, spor sevgisi ve misafirperverliği ile sözlerin yanındadır. Ülkemizde mutlu günler geçirecek, ülkelerinize güzel hatıralarla döneceksiniz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Konuşmaların ardından, görme engelli 2 sporcu, ellerindeki meşalelerle olimpiyat meşalesini tutuşturdu. Konfeti ve balon yağmurunun ardından ses ve ışık gösterisi eşliğinde semazenler gösteri sundu. Gösterilerin ardından, Sertap Erener, davetlilere konser verdi.

Öte yandan, 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları’na Türkiye’den 8 branşta katılım olacak. Atletizm, yüzme, judo ve goalball şampiyonalarına, bayan ve erkek kategorilerinde katılan sporculara Londra 2012 Paralimpik Oyunları için kota imkanı sağlanacak. 4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları, 10 Nisan‘da Kemer‘de düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.