4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları

4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya Oyunları, Antalya‘da başladı.

4. Uluslararası Görme Engelliler Dünya oyunları, Kepez İlçesi Erdal Öner Spor Salonu‘nda düzenlenen törenle başladı. Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) Başkanı Phılıp Craven, IBSA Başkanı Michael Barred, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Seymen ve oyunlara katılan ülkelerin sporcuları açılış töreninde katıldı.

Tüm ülkelerin bayraklarının taşındığı törende, açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, böylesi önemli ve anlamlı sportif organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Akgül, "Spor; dünya sınırları içerisinde bütün insanları birbirine bağlayan büyük bir bağdır. Spor, birçok olguyu içinde barındıran, dünyanın en önemli ortak değeridir. Çeşitli ırk, din, dil ve kültürleri bir araya getiren; onların kaynaşmasını sağlayan önemli bir hoşgörü

enstrümanıdır. Antalya, bugün tarihi bir güne daha tanıklık ediyor. Ülke olarak bu oyunların en mükemmel şekilde gerçekleştirilmesi için büyük bir titizlikle çalıştık, her türlü desteği verdik. Bu organizasyonu olağan bir organizasyon olarak değerlendirdik, çünkü yaklaşık 2600 kişinin katılımı ile düzenlediğimiz bu organizasyon, önemli ve büyük bir organizasyondur. Şimdiye kadar Görme Engelliler Oyunları içinde en yüksek katılımın olduğu oyunlardır. Bugün ve yarın, Türkiye‘den dünyaya görme engelli

sporcuların rüzgarı esecek, tüm dünyanın gözü Türkiye‘de olacak. Türk devleti ve milleti, spor sevgisi ve misafirperverliği ile sözlerin yanındadır. Ülkemizde mutlu günler geçirecek, ülkelerinize güzel hatıralarla döneceksiniz" dedi.

Görme engelli iki sporcu sahneye ellerinde meşalelerle gelerek olimpiyat meşalesini yaktı. Konfeti yağmurunun ardından ses ve ışık gösterisi eşliğinde semazenler muhteşem bir gösteri sundu. Mimar Sinan‘ın eserlerinden esinlenerek ve çoğunluğu Osmanlı motiflerini taşıyan kıyafetleri sunan mankenler büyük alkış aldı. Zeybek oyunu, folklor gösterisi, bisiklet gösterisi ve ardından Sertap Erener‘in konseri ile oyunların startı verilmiş oldu.

Kaynak: İHA