Toni Freixa: Jose Mourinho sınırı aşmıştır

Barcelona kulübü, kendileri hakkında sert açıklamalar yapan Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'ya cevap verdi.

Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında deplasmanda Barcelona'ya 2-0 yenilen Real Madrid takımında teknik direktör Jose Mourinho'nun karşılaşmanın ardından Barcelona kulübü ve teknik direktörü Pep Guardiola hakkında sert açıklamalar yapmasının ardından Katalan kulübü Barcelona'ya resmi şikayette bulunacak.

Çarşamba gecesi oynanan ve 2-0 Barcelona üstünlüğü ile biten karşılaşmada, Real Madrid takımında Pepe kırmızı kart ile oyun dışında kalmış ve teknik direktör Jose Mourinho da itirazlarını ardından trübüne gönderilmişti.

Jose Mourinho karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında ise Barcelona kulübünün galibiyetini "Skandal" olarak değerlendirirken, Barcelona takımının hakemler tarafından kayırıldığını ve Guardiola'nın bir kez skandalsız bir şekilde maç kazanmasını görmek istediğini söylemişti.

Bu gelişmeler ardından Barcelona kulübü ise teknik direktör Jose Mourinho'nun yaptığı açıklamaları kınadı. Barcelona kulübünün basın sözcüsü Toni Freixa basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Söz savaşı belli limitleri geçtikten sonra biz kulüp olarak bunların önünde durmak istiyoruz ve bizce bay Mourinho da bu sınırı dün gece aşmıştır. UEFA Disiplin Komitesi'ne Mourinho'nun UEFA Disiplin Kurallarını aştığına dair örnekler sunacağız."

"Birisinin bizim şampiyonluklarımızı ve UNICEF ile olan bağlantımızı sorgulaması kabul edilemez bir durumdur. Bizim amacımız taraftarları kışkırtmak değil aksine onları bu olayın dışında tutmaktır çünkü biz hocaların sadece futbol hakkında konuşması gerektiğine inanıyoruz, taraftarları kışkırtacak şeyler değil" ifadelerini kullandı.

Barcelona kulübü Asbaşkanı Josep Maria Bartomeu ise salı günü yaptığı açıklamada, bundan sonra kendi başarılarının Real Madrid ve yerel basın tarafından başarılarının lekelenmesi konusu ile daha fazla ilgilenmeyeceklerini söyledi.

Bartomeu bir İspanyol radyosunda yaptığı açıklamada, "Her yıl yalan yazılar, hakemler hakkında doğru olmayan bilgiler, fikstür ve son günlerde doping konusunda haberler ortaya çıkıyor. Geçen hafta futbolcularımız hakkında doping söylentileri çıkaran radyoyu mahkemeye verdik ve bugün teknik direktörümüz Guardiola'da 'yeter' dedi. Bu ekstra problemlerden uzak durmamız ve oyunumuz ile rekabete geri dönmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.