Spor Kulüpleri Sevk Ve İdare Semineri

Afyonkarahisar‘da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Başkanlığı ile Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü‘nce ‘Spor Kulüpleri Sevk İdare Semineri‘ düzenlendi.

Afyon Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Genel Başkanı Alettin Çılgın, İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, ASKF Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, TSYD İl Temsilcisi Nadir Güzbey, spor kulüplerinin yöneticileri, antrenörler, beden eğitimi öğretmenleri katıldı.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Niyazi Ergut, Afyonkarahisar‘da ciddi sayılabilecek bir spor potansiyelin olduğunu belirtti. Ciddi bir spor alt yapısının olmasını memnuniyet ile izlediklerini dile getiren Vali Yardımcısı Ergut, özellikle son yıllarda okul spor kulüplerine sunulan imkanlarla çok sayıda olduğunu, sunulan bu imkanlarla öğrencilerin de çeşitli branşlardaki spor karşılaşmalarına katıldıklarını gözlemlediklerini ifade etti.

SPOR KULÜPLERİNİN ETKİSİ ÇOK BÜYÜK

Spor kulüplerinin oluşturduğu farklı psikolojik ortama dikkat çeken Vali Yardımcısı Ergut, şöyle konuştu:

"Hangi kulüp olursa olsun bütün spor kulüpleri temsil ettikleri bölge, yerleşim birimi ya da kurumu başarıları oranında temsil ediyor. Sporcularda, kulüple ilgili bir aidiyet duygusu ve mesuliyet duygusu oluşuyor. Buralarda yer alanların, mensup oldukları kuruma, okula, yerleşim birimlerine daha fazla sahip çıktıklarını, onu her alanda daha başarılı yapmak istediklerini sağlayan bir görevi ifa ediyor diye düşünüyorum."

Okullarda kurulan spor kulüplerinde yer alan çocukların, moral bakımında daha yüksek kişiler olduğunu anlatan Vali Yardımcısı Ergut, kulüplerde yer alanların, elde edilen başarılar sonrasında ciddi şekilde etkilendiğini kaydetti.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Eğitimi Dairesi Genel Başkanı Alettin Çılgın ise sporun yaşam biçimi haline getirilmesi halinde hastane kuyrukları oluşmayacağını, sağlıklı düşünen neslin yetişeceğini söyledi. Spor kulüplerinde sosyal ortamların yaratılması gerektiğini belirten Çılgın, o zaman daha çok kişinin spor kulüplerine kayıt olacağını ve daha çok lisanslı sporcunun olacağını ifade etti. Çılgın, amaçlarının daha çok spor tesisi yaratıp vatandaşı spor ortamına çekmek olduğunu kaydetti.

AFYON‘DA 18 BİN 135 KULÜP LİSANSLI SPORCU BULUNUYOR

Gençlik ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ise yaptığı konuşmada, Afyonkarahisar‘daki spor alanları ile ilgili bilgiler verdi. Kuş, İl Müdürlüğü‘ne bağlı, 1 adet 2 bin 500 kişilik spor salonu, 2 çim futbol sahası, 1 sentetik zeminli futbol sahası, 10 bin kişi kapasiteli stadyum, sporcu eğitim merkezi, gençlik merkezi ve açık tenis kortlarının bulunduğunu dile getirdi. Afyonkarahisar‘da 85 tanesi faal 96 adet spor kulübün olduğunu aktaran Kuş, 2011 Mart ayı itibari ile 2 bin 414‘ü faal, 18 bin 135 kulüp lisanslı

sporcu ve 4 bin 800 okul lisanslı sporcunun bulunduğunu kaydetti. 2011 yılı içerisinde 9 sporcunun çeşitli branşlarda milli takıma seçildiğini ifade eden Kuş, Türkiye şampiyonlarında bu sporcuların 32 adet derece elde ettiğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından ‘Spor Kulüpleri Sevk İdare Semineri‘ne geçildi.

Kaynak: İHA