Hidayet‘li Orlando, Atlanta‘ya Elenerek Sezonu Kapattı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi‘nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam ederken milli basketbolculardan Hidayet Türkoğlu‘nun formasını giydiği Orlando Magic, Atlanta Hawks karşısında seriyi 4-2 kaybederek sezonu kapattı.

Milli yıldız Hidayet Türkoğlu‘nun formasını giydiği Orlando Magic, Philips Arena‘da Atlanta Hawks‘a 84-81‘lik skorla mağlup oldu. Seriyi 4-2 kaybeden Magic, böylece play-off‘lara da ilk turda veda etti. Bu mücadelede 41 dakika oyunda kalan Milli oyuncu Hidayet Türkoğlu, 15 sayı, 1 ribaunt, 3 asist, 4 top çalma ile maçı tamamladı. Dwight Howard‘ın 25 sayı, 15 ribaunt, 2 asist, 3 blokla oynadığı karşılaşmada Jameer Nelson da 11 sayı, 6 asistle maçı tamamladı.

Atlanta Hawks‘ta Joe Johnson 23 sayı, 10 ribaunt, 4 asist ile galibiyette önemli rol oynarken Al Horford da 10 sayı, 12 ribaunt, 6 asist ile maçı tamamladı. Bu mücadelede kenardan gelen Jamal Crawford, 19 sayı, 1 ribaunt, 1 asistlik önemli bir katkı sağladı.

Bu sonuçla Atlanta Hawks, play-off ikinci turunda Indiana Pacers‘ı saf dışı bırakan Ömer Aşık‘ın takımı Chicago Bulls‘un rakibi oldu.

LAKERS YARI FİNALDE

NBA‘de son iki yılın şampiyonu Los Angeles Lakers, New Orleans Hornets‘ı serinin 6. maçında 98-80 yendi ve durumu 4-2‘ye taşıyarak Batı Konferansı‘nda yarı finale adını yazdırdı. Kobe Bryant attığı 24 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Andrew Bynum 18, Pau Gasol ise 16 sayıyla skora önemli katkı sağladı.

New Orleans‘ta Chris Paul‘ün 10 sayıda kalması yenilginin temel sebeplerinden biri olurken Carl Landry attığı 19 sayıyla takımının en skorer ismiydi.

Los Angeles Lakers konferans yarı finalinde Dallas Mavericks‘le kozlarını paylaşacak.

DALLAS, PORTLAND‘A ŞANS TANIMADI

Alman yıldız Dirk Nowitzki‘nin 33 sayı, 11 ribauntla ‘dounle-double‘ yaptığı ve Jason Terry‘nin kenardan gelerek 22 sayı, 8 asistle oynadığı maçta Portland Trail Blazers‘ı 103-96 yenen Dallas Mavericks, Batı Konferansı play-off‘larında yarı finale adını yazdırdı.

Portland‘da Gerald Wallece 32 sayı, 12 ribauntla play-off kariyer rekoru kırmasına karşın yenilgiyi engelleyemezken, LaMarcus Aldridge ise 24 sayı, 10 ribauntla maçı tamamladı.

Dallas Mavericks, Batı yarı finalinde son 2 yılın şampiyonu Los Angeles Lakers‘la karşılaşacak.

Kaynak: İHA