Falcao: Klinsman'ın rekorunu egale ettiğim için kendimle gurur duyuyorum

Bu sezon Avrupa Ligi'nde 15 gole uzanarak Klinsman'ın rekorunu egale eden Falcao, daha atacak golleri olduğunu belirtiyor.

Porto forveti Falcao bu sezon Avrupa Ligi'nde gol sayısını 15'e çıkarmaktan dolayı sevinçli, ama gollerinin henüz bitmediği konusunda uyarıyor.

25 yaşındaki oyuncu, Salı akşamı yarı final ilk maçında Villarreal karşısında alınan 5-1'lik galibiyette dört gol atarak Jurgen Klinsman'ın 1995-96 UEFA Kupası sezonundaki 15 gollük rekorunu egale etti.

Kendisiyle gurur duyan Falcao, Uefa.com'a verdiği demeçte, "Klinsman ile aynı seviyeye ulaştığım için çok gururluyum, ama henüz işim bitmedi. O geceyi asla unutmayacağım -bir rüyanın gerçekleşmesi gibiydi. Kariyerimin ilk 'poker'i (bir maçta atılan dört gol için kullanılan bir İberya terimi) idi. Ama hepsinden öte, takımıma hedefine ulaşmasında yardım ettiğim için memnunum. Takım çalışmasının eseri olarak bu başarıyı yakaladık ve her oyuncu elinden gelenin en iyisini yaptı," dedi.

Kolombiyalı oyuncu ikinci maçta gevşememeleri gerektiği konusunda uyararak, "Bu tur henüz sona ermedi. Farklı kazanmamıza karşın konsantrasyonumuzu ve sakinliğimizi korumalıyız, çünkü ikinci maç kesinlikle zor geçecek. Villarreal evinde çok iyi oynuyor -bunu Twente karşısında gösterdiler. İşi hafife alamayız," şeklinde konuştu.

Villarreal ve Porto rasındaki ikinci maç önümüzdeki hafta İspanya'da oynanacak.

Falcao: Klinsman'ın rekorunu egale ettiğim için kendimle gurur duyuyorum