Tmok İle Akil Adamlar Olimpik Hareketi Mutabakata Vardı

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Akil Adamlar Olimpik Hareketi (AOH) arasındaki buzlar erirken mutabakata varıldığı açıklandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile Akil Adamlar Olimpik Hareketi (AOH) arasındaki buzlar erirken mutabakata varıldığı açıklandı.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi‘nin yeni Başkanı Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener 1,5 yıldan bu yana Akil Adamlar Olimpik Hareketi adı altında toplanarak TMOK’da reform, isteyen 200’e yakın üyenin temsilcileri ile Hacettepe Üniversitesi rektörlük makamında 3 saat süren bir toplantı yaptı.

Toplantıya TMOK Başkanı Uğur Erdener, Akil Adamlar Olimpik Hareketi’den ise Kahraman Bapçum, Erdoğan Arıpınar, Ali Abalı ve Erdenay Oflas katıldılar. Toplantı sonunda Akil Adamlar Olimpik Hareketi tarafından yapılan açıklamada, TMOK’un başkanının değişmesi ile AOH’un hedefe vardığı belirtilerek, yeni Başkan Erdener’le her konuda mutabakat sağlandığı belirtildi.

Buna göre Başkan Erdener, TMOK üyelerinin bir buçuk yıldır ileri sürdükleri tüm önerilerin not alınarak uygulamaya koyacağını, ilk planda TMOK’un kapılarını Türkiye’ye açmak için bir tüzük tadil kongresi yapacağını belirterek, ‘‘Başta Fair Play çalışmaları olmak üzere, merhum Sinan Erdem zamanındaki tüm eski başarılı çalışmalar devam edecek.‘‘ dedi.

Bu anlaşma ile AOH İstanbul mahkemelerinde açtığı karar aşamasında olan olağanüstü kongre davalarını TMOK’la karşılıklı olarak geri çekecek. AOH bayrağı bir anı olarak TMOK kütüphanesine beyaz kitapla birlikte törenle teslim edecek.