Porto: 5 - Villarreal: 1

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk karşılaşmasında Portekiz ekibi Porto sahasında İspanyol temsilcisi Villarreal'i konuk etti. Ev sahibi Porto sahadan 5-1 galibiyetle ayrılarak rövanş için büyük bir avantaj elde etti.

UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında kupanın favorilerinden Porto sahasında Villarreal’i ağırladı. Ev sahibi Porto rakibini 5-1 mağlup ederek finale çıkma yolunda büyük avantaj sağladı. Porto’ya galibiyeti getiren golleri Freddy Guarin ve Falcao (4) kaydetti. Rakip ekip Villarreal’in tek golünü ise Cani kaydetti.

Ev sahibi Porto maça tutuk başladı. Hulk ve Guarin gibi isimlerle önemli fırsatlar yakalayan fakat bunları değerlendiremeyen Porto, 45.dakikada Neymar’ın sağdan ortasında ön direkte iyi yükselen Cani’nin vuruşuna engel olamayınca soyunma odasına 1-0 mağlup gitti.

İkinci yarıda ise tam anlamıyla bir Porto fırtınası vardı. Ev sahibi ekip ikinci 45 dakikaya golle başladı. Falcao’yu ceza sahası içinde düşüren Diego Lopez, Porto’nun penaltı kazanmasına neden oldu. Topun başına geçen Falcao, skora dengeyi getirdi 1-1.

61. dakikada sahneye çıkan Guarin, Porto’yu 2-1 öne geçirdi. 67. dakikada Hulk’un pasıyla ceza sahasına giren Falcao, kendisinin ikinci takımının üçüncü golünü kaydetti 3-1. 75. dakikada Guarin’in sağdan ortasında düzgün bir kafa vuruşu yapan Falcao, Porto’yu rahatlatan golü kaydetti 4-1. 90. dakikada sahneye çıkan Falcao, maçın skorunu tayin eden golü kaydetti 5-1.

Falcao bu maçta attığı 4 golle, Jürgen Klinsmann'ın elinde bulunan 15 gollük rekora ortak oldu. Kolombiyalı golcü, kupa tarihinin en golcü oyuncuları arasına girdi.

Karşılaşmanın rövanşı 5 Mayıs tarihinde Villarreal'in sahası olan El Madrigal'de oynanacak. Bu maçta turu geçen taraf Benfica-Braga eşleşmesinin galibiyle 18 Mayıs'ta İrlanda'nın başkenti Dublin'de Lansdowne Road Stadı'nda kupa için karşı karşıya gelecek.

Porto: 5 - Villarreal: 1