Oklahoma City Thunder ve Miami Heat konferans yarı finalinde

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 3 play-off ilk tur karşılaşmasıyla devam edildi. Oklahoma City, Kevin Durant'ın muhteşem performansıyla, tur atlayan takımlar arasındaki yerini aldı.

Oklahoma City Thunder, Batı Konferansı play-off ilk turunda karşılaştığı Denver Nuggets‘ı serinin 5. maçında 100-97 yenerek durumu 4-1 yaptı ve konferans yarı finaline adını yazdırdı. Thunder‘ın süper yıldızı Kevin Durant, Denver karşısında 41 sayı, 5 ribaunt, 2 asistle oynayarak kendi play-off kariyer rekorunu egale etti. Russell Westbrook‘un 14 sayı ürettiği karşılaşmada J. Harden de 12 sayıyla Thunder adına skora önemli katkı sağladı.

Oklahma City Thunder, konferans yarı finalinde San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies eşleşmesinin galibiyle kozlarını paylaşacak.

MİAMİ HEAT, DOĞU YARI FİNALİNDE BOSTON‘IN RAKİBİ OLDU


Dwyane Wade, LeBron James ve Chris Bosh gibi süper yıldızları kadrosunda bulunduran Miami Heat, Doğu Konferansı play-off ilk turundaki rakibi Philadelphia 76ers‘ı serinin 5. maçında 97-91 yenerek konferans yarı finalinde Boston Celtics‘in rakibi oldu. İki takım arasındaki serinin ilk maçı Miami‘nin sahasında yerel saatle Pazar gecesi oynanacak.

Miami‘de Dwyane Wade attığı 26 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, Chris Bosh 22, oyuna kenardan dahil olan Mario Chalmers ise 20 sayı üreterek skora katkı sağladılar. LeBron James ise 16 sayı, 10 ribaunt, 8 asistle yine ‘triple-double‘ın kıyısından döndü.

SAN ANTONİO‘DAN KRİTİK GALİBİYET


NBA‘de normal sezonun en iyi takımlarından birisi olmasına karşın play-off‘larda büyük bir hayal kırıklığı yaşatan San Antonio Spurs, Memphis Grizzlies karşısında serinin 5. maçını uzatmalarda 110-103 kazandı ve durumu 3-2‘ye getirdi. Kaybetmesi halinde eleneceği mücadelenin son anlarına kadar mücadeleyi bırakmayan Spurs‘te Gary Neal normal sürenin son saniyelerinde attığı 3 sayılık basketle maçı uzatmaya taşıdı ve galibiyette başrol oynadı. Manu Ginobili de attığı 33 sayıyla Spurs‘ün maçtaki en skorer ismiydi.

Seride 3-2 önde bulunan ve sadece 1 galibiyete ihtiyacı olan Memphis‘te ise Zach Randholp 26 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla takımının en etkili ismiydi.

Kaynak: İHA