Alanzinho: Fenerbahçe ile aynı şansa sahibiz

Alanzinho ve Jaja, Trabzonspor'un şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'yle eşit şansa sahip olduğuna inandıklarını söyledi.

Alanzinho, NTVSpor muhabiri Hakan Gündoğar'ın yaptığı röportajda konuyla ilgili olarak "Ligin ilk yarısında çok iyi bir performans sergileyerek iyi bir avantaj yakaladık ama lig uzun bir maraton. Avantajı kaybetmiş olabiliriz ama en az Fenerbahçe kadar şansımız, inancımız ve güvenimiz var." ifadelerini kullandı. Brezilyalı yıldız işler kötüye gitmeye başlayınca hakemlerin eleştirildiğini söyledi ve "Hangi ülkeye giderseniz gidin bu durum değişmiyor. Takım kazanıyorken kimse hakemlerden ya da başka şeylerden şikayetçi olmaz ama işler kötü giderken herkes suçlayacak birilerini arar ve bu da çoğu zaman hakemler olur." dedi.

Şenol Güneş'in Trabzonspor'a dönüşüyle takımın bambaşka bir kimliğe büründüğünü söyleyen Alanzinho konu hakkında "Şenol Hoca gelmeden önce çok sıkıntı yaşıyor ve kolay kolay forma şansı da bulamıyordum. Ama inanın ki, onun gelişiyle benim de takımın da hayatımızda büyük değişiklikler oldu. Şehre ve kulübe uyum sağlama yolunda bana çok yardım etti, bundan da önemlisi onunla beraber takım bir başkalaşım geçirdi ve büyük yol aldı. İki kupa kazandık, takım daha iyi oynamaya ve işini sahiplenmeye başladı." şeklinde konuştu. Tecrübeli futbolcu sözlerine "Trabzonspor'la Türkiye Kupası'nı kazandıktan sonra insanlar sokaklarda bizi karşılayıp tebrik etti, şehirde hayat durdu. Şimdi şampiyonluk gelirse muazzam, inanılmaz tepkiler gösterirler. Türkiye'nin her tarafında taraftarımız var ve eğer şampiyon olursak bu sevinç inanılmaz bir şekilde gerçekleşir." diyerek devam etti.

Alanzinho'yla beraber röportaj veren Jaja ise Fenerbahçe kadar şansları olduğunu söyledi ve "Daha dört maçımız var ve bu periyotta rakibimiz kadar şansa sahibiz. Bundan önce yaptığımız hataları tekrarlmayıp avantajı tekrar elimize geçirmeliyiz." dedi. Brezilyalı golcü, Alanzinho'nun takıma uyum sürecinde kendisine yardım ettiğini sözlerine ekledi.

Fenerbahçeli Fabio Bilica'yla fotoğrafları basına yansıyan Jaja bu konu hakkında da "Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe'yle çekişiyoruz. Arkadaş olduğumuz için birbirimize bu konu hakkında 'Artık siz puan kaybedin de biz şampiyon olalım.' deyip şakalaşabiliyoruz. Onlar da bana aynı şakaları yapıyorlar ama bunlar şakadan ileri gitmiyor. Bir izin günümde arkadaşlarımla beraber olmak için dışarı çıktım ve birtakım görüntüler ortaya çıktı. Onlardan elbette memnun değilim ama ne zaman eğlenip ne zaman çalışacağımı da biliyorum. O zaman da eğlenme vaktimdi; benim de bir özel hayatım var. O görüntüler için üzgünüm ama mahremiyetimize saygı gösterilmeli." şeklinde konuştu.