Real Madrid sahasında Barcelona'ya boyun eğdi

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Real Madrid sahasında ezeli rakibi Barcelona'yı konuk etti. Barcelona Lionel Messi'nin kaydettiği 2 golle karşılaşmadan 2-0 galibiyetle ayrılıp rövanş maçı için avantaj sağladı.

Şampiyonlar Ligi’nin favori iki takımının karşı karşıya geldiği karşılaşmada ev sahibi Real Madrid ezeli rakibi Barcelona’ya 2-0’lık skorla mağlup oldu. Barcelona’ya galibiyeti getiren golleri Lionel Messi kaydetti. Real Madrid’de Pepe 61.dakikada kırmızı kart görerek takımını bu önemli maçta yalnız bıraktı.

Real Madrid ile Barcelona arasında oynanan maç dengeli bir şekilde başladı. İki takımda rövanş maçını dikkate alarak ‘Önce gol yemeyelim’ prensibi ile oynadı. Bu da seyircilerin durgun bir karşılaşma izlemesine neden oldu.

Konuk ekip Barcelona 15.dakikada David Villa, 25.dakikada Xavi ile gollük girişimlerde bulundu fakat bu ataklardan sonuç çıkmadı. İlk yarım saatlik sürenin ardından ev sahibi Real Madrid Barcelona’nın üzerine gitmeye başladı. Özellikle duran toplardan pozisyona giren Real Madrid’e Barcelona savunması geçit vermedi. İlk yarının sonlarına doğru sahada gerginlikler yaşanmaya başladı. 40. dakikada Pedro ile Arbeloa, 45. dakikada ise Marcelo ile Busquets arasında topsuz alanda yaşanan iki pozisyon sonrası sahadaki ortam iyice gerildi. Real Madrid ile Barcelona ilk yarıda eşitliği bozamadı ve karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Bu arada devre arasında, Barcelona yedek kalecisi Pinto'nun kırmızı kart görmesi, ikinci yarı başlamadan Barcelona'yı alternatif kalecisiz bıraktı. Victor Valdes’in olası sakatlığı ya da kırmızı kart görmesi halinde Barcelona kalecisiz kalacaktı.

İkinci yarı öncesi Real Madrid'de teknik direktör Jose Mourinho, gol için ilk ciddi hamlesini yaptı ve ilk yarının durgun isimlerinden Mesut Özil'in yerine Adebayor'u oyuna aldı. Barcelona ise ikinci yarıya, ilk yarıdaki 11'i ile sahaya çıktı.

Dengeli ve sakin başlayan ikinci yarıda Lionel Messi'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gören Sergio Ramos rövanş öncesi cezalı duruma düştü. Maçın 61. dakikadasında ise Real Madrid ciddi kaybını yaşadı. Dani Alves'e yaptığı sert faulün ardından Alman hakem Wolfgang Stark, Portekizli oyuncu Pepe’ye kırmızı kart gösterip karara itiraz eden Jose Mourinho'yu da tribüne yolladı.

Real Madrid'in Barcelona karşısında orta sahadaki neferi olan Pepe ile defansın belkemiği Ramos'un, gelecek salı günü oynanacak rövanş öncesi cezalı duruma gelmesi Real Madrid'i, saha içindeki bu satranç oyununda iyiden iyiye güçsüz hale getirdi.

"En azından beraberlik" parolasıyla maça çıkan Barcelona ise, eksik rakibi karşısında en azından bir gol bularak yakaladığı avantajı değerlendirmek istedi ve kırmızı karttan sonraki ilk ciddi gol girişimini David Villa ile buldu. Ceza alanı içi sol çaprazından sert vuran golcü oyuncunun vuruşunu Casillas aynı güzellikte çıkardı. Dönen topu Pedro kafayla boş ağlara gönderemeyince Katalan devi mutlak bir pozisyonu değerlendirememiş oldu.

Atacağı bir golle Camp Nou'ya eli oldukça güçlü gidecek olan Barcelona, aradığı golü 76. dakikada buldu. O ana dek kanadını çok iyi savunan Marcelo'nun bir ayağının kaymasından çok iyi yararlanan Afellay'ın sağ kanattan yaptığı ortaya altıpas içinde Lionel Messi dokundu ve Barcelona'yı öne geçiren golü attı.

Dakikalar 87'yi gösterdiğinde ise bir Lionel Messi bir kez daha sahneye çıktı. Rakip yarı alanın ortasında aldığı topla üç rakibini ipe dizen süper yıldız, sağ ayağıyla topu ikinci kez Casillas'ın koruduğu kalenin içine bıraktı ve takımına yarı final kapısını araladı.

Gelecek salı oynanacak yarı final rövanş maçı, Wembley'deki Şampiyonlar Ligi finalini oynayacak ilk takımı belirleyecek.

Real Madrid sahasında Barcelona'ya boyun eğdi