Real Madrid ile Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde kozlarını paylaşıyor

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İspanyol ekibi Real Madrid sahasında başka bir İspanyol ekibi Barcelona'yı konuk ediyor. Real Madrid ile Barcelona arasında oynanacak zorlu mücadelenin başlama saati 21.45

Şampiyonlar Ligi’nin favori iki takımı Real Madrid ve Barcelona bugün kozlarını Santiago Barnebau’da paylaşacak. Saat 21.45’te başlayacak olan Real Madrid - Barcelona maçı Star TV’den canlı olarak yayınlanacak.

Bu sezon 4.kez karşı karşıya gelecek olan Real Madrid ve Barcelona, bugün Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında ter dökecek.

REAL MADRİD CEPHESİ

İspanya La Liga’da sezonun ilk yarınsında Barcelona’ya 5-0’lık farklı bir skorla mağlup, sezonun ikinci yarısındaki maçta rakibiyle berabere kalan ve son olarak İspanya Kral Kupası’nda rakibini 1-0 yenerek kupayı kazanan Real Madrid, bugün Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahasında oynayacağı maçı kazanarak avantaj elde etmek istiyor.

Real Madrid’de sakatlığı süren Sami Khedira’nın bugün Barcelona’ya karşı forma giymesi beklenmiyor. Teknik Direktör Jose Mourinho’nun Khedira’nın yerine Lassana Diarra’ya görev vermesi bekleniyor. Ayrıca kart cezalısı olan Ricardo Carvalho da bugün Barcelona’ya karşı forma giyemeyecek.

BARCELONA CEPHESİ

İspanya La Liga’da açık ara farkla liderliğini sürdüren Barcelona bugün Real Madrid deplasmanından avantajlı bir skorla dönmenin hesaplarını yapıyor. Kral Kupası finalinde Real Madrid’e yenilerek kupayı Madrid ekibine kaptıran Barcelona, Şampiyonlar Ligi’nin yarı finalinde karşılaşacağı rakibini eleyerek finale yükselmek ve kupayı kaldırmak istiyor.

Bu akşam oynanacak zorlu maç öncesi Barcelona’da sakatlıklar can sıkıyor. La Liga’da Cumartesi oynanan maçta Osasuna’yı 2-0 mağlup ettikleri maçta sakatlanan Maxwell bu akşam Real Madrid’e karşı forma giyemeyecek. Diğer sol bek Adriano’nun da sakat olması Real Madrid maçı öncesi Barcelona’yı sol beksiz bırakmış durumda. Barcelona’da diğer önemli bir eksik ise Iniesta. Barcelona bugünkü Real Madrid maçına tecrübeli orta saha oyuncusu Iniesta’dan yoksun çıkacak.

PEP GUARDİOLA’DAN ŞAŞIRTICI SÖZLER

Barcelona’nın başarılı teknik direktörü Pep Guardiola, Real Madrid maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında Jose Mourinho hakkında yaptığı sert açıklamalarla dikkat çekti.

İkili arasında Kral Kupası finali ardından başlayan söz düellosunun hatırlatılması üzerine sözü alan Guardiola; "Mourinho direkt benim hakkımda konuştu. Ben de öyle yapacağım. Yarın maçta onu göreceğim. O sadece bu odanın (basın toplantısının düzenlendiği oda) kahrolası hocası, ustası. Ben onunla bu konuda baş edemem. Onun ayak oyunlarına gelmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

TAKIMLARIN KADROLARI


REAL MADRİD
Iker Casillas
Arbeloa
Albiol
Ramos
Marcelo
Pepe
Xabi Alonso
Di Maria
Mesut Özil
Cristiano Ronaldo
Adebayor

BARCELONA
Victor Valdes
Dani Alves
Puyol
Pique
Milito
Busquets
Xavi
Mascherano
Pedro
Lionel Messi
David Villa

SAAT: 21.45
STAT: Santiago Barnebau
YAYIN: Star TV

MAÇTAN NOTLAR

Real Madrid Barcelona'ya Avrupa Kupası yarı final maçlarında 1960 ve 2002 yıllarında olmak üzere iki kez elemeyi başardı.
• 9 kez Şampiyonlar Ligi Kupası'nı müzesine götüren Real Madrid, 13. kez finale yükselmek istiyor. 22 kez yarı final oynayan Real Madrid Şampiyonlar Ligi tarihinin en fazla yarı finale kalan takımı.
• İki takım arasında oynanan 211 maçta Real Madrid'in ezeli rakibine karşı 86-82'lik bir üstünlüğü bulunuyor. 43 maç ise beraberlikle sona erdi.
• Yarın oynanacak maçın tarihi aynı zamanda Real Madrid'in Barcelona'yı 1959-60 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalinde elemesinin 51. yıldönümü olacak. İki maç sonunda rakibini toplamda 6-2'yle geçen Madrid, Glasgow'daki finalde Eintracht Frankfurt'u 7-3 mağlup ederek kupaya uzanmıştı.
• Bir sonraki sezon ise Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda karşı karşıya gelen iki ezeli rakibin maçları sonunda çeyrek finale yükselen taraf Barcelona olmuştu.
• Barcelona'nın yarı finallerle arası fazla iyi değil. Katalan devi 11 kez ulaştığı yarı finallerin 5'ini kazanırken, 6'sını kaybetti.
• Pep Guardiola'nın öğrencileri bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadıkları 5 maçın yalnızca 2'sini kazanabildi.
• Lionel Messi'nin 2. tur maçında Shakhtar Donetsk'e attığı gol, Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi tarihindeki 300. golüydü.
• Bu sezon toplamda 50 golü bulunan Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi gol krallığında da 9 golle birinci sırada bulunuyor. 26 şut atan Messi, bu alanda da lider.

Real Madrid ile Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde kozlarını paylaşıyor