İlköğretim Okullarıarası Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası, Antalya‘da Başladı

İlköğretim Okullarıarası Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonası Antalya‘nın Manavgat İlçesi‘nde başladı.

Türkiye ve Avrupa‘da yıldızlar kategorisinde en büyük organizasyonlar arasında gösterilen şampiyonaya 81 ilden 96 takım ve bin 800 öğrenci ve idareci katılıyor. Manavgat‘ın Ilıca Beldesi Kumköy mevkinde bulunan Emirhan Otelleri Spor Kompleksi‘nde gerçekleştirilen turnuvada aynı anda 12 sahada 24 takım maç yapıyor.

Şampiyonanın açılışına Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Kendir, Türkiye Futbol Federasyonu Okul Futbolu Geliştirme Yönetmeni Dr. Sinan Bozkurt katıldı.

Bu yıl 4.‘sü gerçekleştirilen ve 1 Mayıs tarihinde sona erecek olan şampiyonanın Türkiye‘nin ve Avrupa‘nın en büyük organizasyonlarından birisi olduğunu belirten Türkiye Futbol Federasyonu Okul Sporları Geliştirme Yönetmeni Dr. Serdar Bozkurt, "Türkiye genelinde yaklaşık 4 bine yakın ilköğretim okulunun katılmış olduğu il müsabakalarını takip eden Türkiye birinciliği etabında 81 ilden 96 ilköğretim okulu takımı bu organizasyonda mücadele ediyorlar. 24 gurupta 4‘erli takımların yer aldığı lig usulün de

ilk etap maçları, daha sonra 1 ve 2‘nci tur ardından çeyrek final ve yarı final maçları ve final maçına kadar devam edecek. 5 gün sürecek olan bu organizasyonda Türkiye birincisi belirlenecek" dedi.

Kaynak: İHA