Bursaspor, Üçüncülüğü Bırakmak İstemiyor

Bursaspor futbolcular Ömer Erdoğan ve Ali Tandoğan, üçüncü sıradaki yerlerini korumak için Kayserispor karşısında iyi mücadele edeceklerini söylediler.

Özlüce Tesisleri‘nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ömer ve Ali Tandoğan, hedeflerinin ligi 3. sırada bitirerek Avrupa kupalarına gitmek olduğunu açıkladılar. Son 4 haftaya girildiğini belirten Kaptan Ömer Erdoğan, "Kayserispor iyi bir takım. Ligin başından itibaren göze hoş gelen futbol oynadılar. İkinci yarı bir düşüş yaşadılar. Galatasaray maçında güçlü bir rakip olduğunu gösterdiler. Gaziantepspor peşimizde. Bizde bulunduğumuz yeri bırakmak istemiyoruz. Ligi 3. sırada bitirip Avrupa

kupalarına gidebilmek" diye konuştu.

"ATTIĞIM GOL BENİM İÇİNDE SÜRPRİZ OLDU"

Manisaspor maçında attığı güzel golün kendisi için de sürpriz olduğunu söyleyen Ömer Erdoğan, "İdmanlarda her futbolcu gibi deniyordum. Ben Batalla ile göz göze geldiğimde kafama atmasını bekledim. O hareket bir anda gelişti. Attığım goller arasında en güzeliydi. Benim için güzel bir hatıra olarak kalacak. Hedefimiz son 4 maçında galibiyetle bitirip üçüncü olarak Avrupa‘ya gitmek istiyoruz" diye konuştu.

"PENALTI BASKISI YAŞAMIYORUZ"

Sezon boyunca kendilerine hiç penaltı verilmemesiyle ilgili bir soruya ise kaptan Ömer, "Penaltı artık bizim için önemli değil, önemli olan kazanmamız. Belki şanssızlıktan penaltı kazanamamışızdır. Ama bizim kafamızda hakemlerle ilgili bir art niyetimiz düşüncemiz yok. Onlara her zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. Verilmediyse saygıyla karşılıyoruz. Önemli olan bizim alacağımız skorlar" şeklinde konuştu.

"YILDIZ GENÇLER GÖZE BATIYOR"

Bursaspor‘da genç futbolcuların sürekli eleştirilmesini değerlendiren Ömer, "Gençlerin bazı hataları olabiliyor. Aynı kişilerde önceden de olunca göze batıyor. Avrupa‘da da oynadığım için görüyorum, benim için onların sahada yaptıkları önemli. Gençlere örnek olmaları elbette önemli ama antrenmanlarda iyi çalışıp, maçları iyi değerlendiriyorlarsa, tabii ki hataları olacak. Bu oyuncular şu an Türkiye‘nin en gözde oyuncuları, belki de ondan fazla göze batıyorlar"

"ÜÇÜNCÜLÜĞÜ BIRAKMAYACAĞIZ"

İkinci kaptan Ali Tandoğan ise zor bir deplasmana gideceklerini belirterek, "Kayseri ne kadar kötü sonuçlar alırsa alsın sezon sonundan bu yana gösterildiği performans çok iyi. Biz berabere kalırken onlar genelde galip geldiler. Kazandığımız son maç bizim için çok önemliydi. Bu şekilde Kayseri‘ye gitmek sıkıntıyı üzerimizden atmamızı sağladı. Zor bir maç olacak. Kayserispor Galatasaray karşısında baya etkili bir futbol oynadılar. Onlar da galip gelmek isteyecektir. Ama bizim hedefimiz de üçüncülük ve

bunu kaybetmemek için elimizden gelen her şeyi sahaya yansıtacağız" dedi.

"SERCAN‘IN TAKTIĞI ŞAPKAYI BEN VERMEDİM"

Başarılı futbolcu, bir gazetecinin "Sercan‘ın doğum gününe şapka götürdün ortalık karıştı, keşke götürmeseydim diyor musun?" şeklindeki sorusuna ise, "Benim hiçbir alakam yok. Yanımızdaki arkadaş getirmişti. Olay bana yıkıldı. Ben öyle bir hediye götürmezdim zaten. Sercan bir amaç için onu takmadı. Arkadaşı onu getirdiği için taktı. Saatlerce o şapkayla durmadı" cevabını verdi.

"BURSASPOR‘LA ÖZEL BİR BAĞIM VAR"

Sezon sonunda sözleşmesinin biteceğinin hatırlatılması üzerine Ali Tandoğan, Bursaspor‘a gelirken şampiyon olacaklarını hiç düşünmediğini belirterek, "Daha önce böyle bir başarı olmadığı için bunları düşünmüyordum açıkçası ama çok iyi şeyler yaptık. Takımı çok iyi yerlere getirdik. 2,5 senem geçti burada. Futbol hayatımdaki en mutlu anlarımın geçtiği bir yer. Herkes mutlu olduğu yerde kalmak ister" diye kaydetti.

Kaynak: İHA