Bisiklet Turunda Marmaris - Pamukkale Etabı, Petacchi‘nin

47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur‘unun 207 kilometrelik Marmaris-Pamukkale etabını Lampre ISD takımından Allesandro Petacchi, 5 saat 36 dakika 26 saniye ile kazandı.

47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur‘unun 207 kilometrelik Marmaris-Pamukkale etabını Lampre ISD takımından Allesandro Petacchi, 5 saat 36 dakika 26 saniye ile kazandı.

Allesandro Petacchi zorlu mücadelenin ardından yaptığı açıklamada başarısında takım arkadaşlarının katkısı olduğunu söyledi.

Petacchi, şöyle konuştu: "İlk çıkıştaki rampa zor ve uzundu. Grupta kalmayı başardım. Burada en büyük etken İtalya‘da yaptığım tırmanış antrenmanlarıydı. Dün ve önceki gün etaplarda hatalar yapmıştım. Bu turda yaptığım sprintler İtalya‘da bana büyük bir avantaj sağlayacak.

Bazı sprintleri kazandım bazılarını kaybettim. Eğer etaplar arasında seçmiş olsaydım, bugünkü etabı seçerdim. Etabı kazanmak benim için çok anlamlı. Bu parkur yağmurlu ve zordu. Buna rağmen kazanmayı başardım. Bu başarımda takımımın da katkısı var."

TIRMANMA ÖDÜLÜNÜ KAZANANLAR

Yarışın ilk primini Colombia takımından Juan Villegas elde etti. Cofidis‘ten Bagot 2.‘liği, Farnese Vini‘den Andrea Noe 3.‘lüğü, Garmin Cervelo‘dan Thomas Petterson 4.‘lüğü ve yine Colombia‘dan Jımenez Laverde ise 5.‘liği elde etti.

KAZA OLDU

Bu arada havanın yağışlı olması buna bağlı olarak yoldaki mazot, çakıl ve buna benzer cisimlerin bulunması bisikletçileri olumsuz yönde etkilerken, yer yer düşmelerin yaşandığı görüldü.

Ayrıca Konya Torku Şekerspor takımından Mustafa Sayar‘ın da düşmesi sonucu ambulansta tedavi altına alındığı ve daha sonra yarışı terk ettiği açıklandı. Kale ilçesine girilirken yağmur da şiddetini iyice arttırdı. Bisikletçiler bozuk satıhtan etkilenmemek için zaman zaman parkur dışına taşmak zorunda kaldılar.

TÜRKİYE GÜZELLERİ ÖDÜLLERİ

Türkiye Güzelliklerinin ödülünün sahibi FDJ takımından Thibaun Pınot‘un oldu. İkinciliği Astana‘dan Andrey Zeıts, üçüncülüğü de yine FDJ takımından Francis Mourey aldı..

SPRİNT ÖDÜLLERİ DE BELLİ OLDU

Astana takımından Andrey Zeıts, FDJ takımından Francis Mourey ve Sanofi Aventis takımından Rubens Bertogliati üçüncülüğü elde ederken, bu etaptaki ödüllerde tamamlanmış oldu.