Bercelona Deplasmanda Galip Madrid (A.A)

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Barcelona, deplasmanda Real Madrid‘i 2-0 yendi.

Maçın ilk yarısında topa daha çok sahip olan taraf Barcelona oldu. Katalan takımı 10. dakikada Villa ve 24. dakikada Xavi ile iki önemli pozisyondan ise yararlanamadı.

Real Madrid adına tek etkili atak ise ilk yarının sonunda Cristiano Ronaldo‘nun uzaktan sert vuruşunda kaleci Valdes‘ten dönen topu Mesut Özil‘in tamamlamaya çalışması oldu. Ancak Mesut‘un ofsaytta olmasıyla önemli bir fırsat kaçırıldı.

Her iki takımın oyuncularının çok motive ve gergin oldukları maçta Barcelona‘nın yedek kalecisi Pinto, ilk yarı bitiminde soyunma odasına giderken iki takım oyuncuları arasında çıkan tartışmaya katılınca kırmızı kart gördü. Soyunma odasına giderken Keita ve Arbeloa arasındaki tartışmaya sert bir şekilde giren Pinto, Barcelona‘yı yedek kalecisiz bıraktı.

İkinci yarı da sert futbol ve çıkan kartlara sahne oldu. Maçın kader anı, 61. dakikada Pepe‘nin Barcelona‘dan Alves‘e faul yaparak, Alman hakem Wolfgang Stark tarafından direk kırmızı kartla oyun dışına atılması oldu. Karara itiraz eden Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho da hakem tarafından kırmızı kart alarak tribünlere gönderildi. Real Madrid‘in bu sezon Barcelona‘ya karşı oynadığı tüm maçları 10 kişiyle tamamlaması ilginç bir istatistik olarak öne çıktı.

Rakibinin 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola, oyunu hızlandırmak için Pedro‘nun yerine sahaya Afellay‘ı sürdü. Barcelona‘nın sağ kanattan geliştirdiği atakta Afellay‘ın ortasında kale önünde topa dokunan Messi de 76. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Barcelona‘nın Arjantinli yıldız futbolcusu Messi, 87. dakikada da kişisel becerisini göstererek 2. gole imzasını attı.

Real Madrid evinde oynamanın avantajını iyi kullanamazken, Barcelona rövanş maçı için büyük üstünlük sağladı.

Stat: Santiago Bernabeu

Hakemler: Wolfgang Stark, Jan-Hendrik Salver, Mike Pickel

(Almanya)

Real Madrid: Casillas, Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo, Diarra, Pepe, Xabi Alonso, Mesut Özil (Dk.45 Adebayor), Di Maria, C. Ronaldo

Barcelona: Valdes, Alves, Mascherano, Pique, Puyol, Xavi, Busquets, Keita, Pedro (Dk. 71 Afellay), Villa (Dk. 90 Sergio Roberto), Messi

Gol: Dk. 76 ve Dk. 87 Messi (Barcelona)

Sarı Kart: Dk.39 Arbeloa, Dk. 54 Sergio Ramos, Dk. 82 Adebayor (Real Madrid), Dk.43 Alves, Dk. 57 Mascherano (Barcelona)

Kırmızı Kart: Dk. 45 devre arasında yedek kaleci Pinto (Barcelona), Dk. 61 Pepe, Dk. 62 teknik direktör Jose Mourinho (Real Madrid)

-REAL MADRİD TEKNİK DİREKTÖRÜ MOURINHO-

Kaynak: AA