Bedensel Engelliler Havalı Silahlar 4. Dünya Kupası Atışları Devam Ediyor

Manavgat‘ın Çolaklı beldesinde yapılan Bedensel Engelliler Havalı Silahlar 4.

Manavgat‘ın Çolaklı beldesinde yapılan Bedensel Engelliler Havalı Silahlar 4. Dünya Kupası atışları ikinci gününde devam edildi. 5 gün sürecek olan Dünya Kupası atışlarına 19 ülkeden 90 sporcu katılıyor. Türkiye Dünya Kupası‘na 17 sporcu ile yer alıyor. Dünya Kupası‘na Avustralya‘dan katılan yürüme engelli Elizabeth Kosmola, havalı silahlarla 12 yıldır hedefini 12‘den vurmak için ülkeden üllkeye dolaştığını belirtti. Elizabeth, "Hedefimi 12‘den vurmak için uçaktan uçağa binerek kıtalara arası engelleri aşıyorum. Engelli olmamız seyahat etmemize engel değil. Türkiye‘ye 2 yıldır geliyorum. Türkiye çok güzel bir ülke." diye konuştu.

Engellerini aşarak Güney Kore‘den Türkiye‘ye geldiğini belirten Msock Lee, Güney Kore Milli Takım sporcusu olduğu için 14 yıl içinde engellerini aşarak 56 ülkeye havalı silahlı atış yarışlarına gittiğini kaydetti.

Lee, "Yürüme engelli olmak başka bir ülkeye gitmek engel değil. Hedefimi 12‘den vurmak için ülkeden ülkeye dolaşıyorum. Önümüzdeki hafta İspanya, ardında da Amerika‘ya gideceğim. Türkiye‘ye 4 yıldır geliyorum. Türkiye insanını çok seviyorum. Güney Kore halkı Tük insanını çok seviyor." dedi.

Atışlara katılmak için İrlanda‘dan geldiğimi belirten Lesley Bolwn, yürüme engelli olmasını ülkeler dolaşmasına engel olmadığını kaydetti.

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Asbaşkanı Suat Kahya, Dünya Kupası‘na katılan 90 sporcunun büyük çoğunluğunun yürüme engelli olduğunu söyledi. Kahya, Dünya Kupası‘na gelen sporcuların, hedeflerini 12‘den vurmak için engellerini aşarak Türkiye‘ye gelmelerinin hayat koşturmacasında önlerini çıkan engelleri aşamayanlara çok güzel örnek teşkil ettiğini sözlerine ekledi.