Schalke 04 sahasında Manchester United'ı konuk ediyor

Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Alman ekibi Schalke 04 bugün sahasında İngiliz ekibi Manchester United'ı konuk ediyor. Schalke 04 - Manchester Untied maçının başlama saati 21.45

Şampiyonlar Ligi heyecanı devam ediyor. Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Almanya temsilcisi Schalke 04 bugün kendi sahasında İngiltere temsilcisi Manchester United’ı konuk ediyor.

Saat 21.45’te başlayacak olan Schalke 04 - Manchester United maçı Euro Futbol kanalından canlı olarak yayınlanacak.

SCHALKE 04 CEPHESİ


Schalke 04, Şampiyonlar Ligi'nde final oynayan 4. Alman takımı olmak istiyor. Daha önce Almanya'dan Borussia Dortmund, Bayern Münih ve Bayer Leverkusen takımları Şampiyonlar Ligi’nde final oynama başarısı elde etti.

Maçta Schalke'nin en güvendiği isimlerin başında İspanyol golcü Raul geliyor. 71 golle Şampiyonlar Ligi tarihinin en çok gol atan oyuncusu olan Raul'u bu yıl Şampiyonlar Ligi'nde 5 golü bulunuyor.

Schalke'nin İnter ile oynanan çeyrek final 2. maçında forma giymeyen Perulu golcüsü Jefferson Farfan, bugün Manchester United'a karşı forma giymesi bekleniyor. Klaas-Jan Huntelaar, Mario Gavranovic, Christian Pander, Christoph Moritz ve Tim Hoogland bugünkü Manchester United maçında forma giyemeyecek. Peer Kluge'nin ve Benedikt Howedes'in durumu maç saatinde belli olacak.

Deplasmanda oynayacakları ilk maç öncesinde açıklamalarda bulunan Schalke Teknik Direktörü Ralf Rangnick; "0-0'ı hedeflemiyoruz. Maçı kazanmayı ve Inter'e karşı oynadığımız gibi oynamayı istiyoruz. Kimse bizim Inter'i deplasmanda 5-2 yenmemizi beklemiyordu. Bu yüzden iki maçı da kazanmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

MANCHESTER UNİTED CEPHESİ

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İngiliz ekibi Chelsea’yi eleyen Manchester United, Schalke deplasmanından avantajlı bir skor ile dönmenin hesaplarını yapıyor.

Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, yaptığı açıklamada, Alman takımlarının hep kararlı olduğunu bugünkü maçta da bunu göreceklerini söyledi.

Tecrübeli teknik adamın, bir önceki turda Chelsea'yi elediği dizilişle takımını sahaya sürmesi bekleniyor. Bu maç öncesinde Dimitar Berbatov'un durumu belirsizliğini korurken, ileri uçta Javier Hernandez ile Wayne Rooney'nin forma giymesi bekleniyor. Darren Fletcher'ın da takımdaki yerini alıp almayacağı henüz netlik kazanmadı.

Daha önce 2 ayaklı maçlarda Alman takımlarını hiç eleyemeyen Manchester United, bu kez bunu başarmak istiyor. 1999'da tek maç üzerinden oynanan finalde Bayern Münih'i 2-1 yenerek kupayı müzesine götüren İngiliz ekibi, Şampiyonlar Ligi'nin kuruluşundan bu yana eleme turlarında Alman takımlarıyla 4 kez karşılaştı ve hep elenen taraf oldu.

TAKIMLARIN KADROLARI


SCHALKE 04

Manuel Neuer
Atsuto Uchida
Christoph Metzelder
Benedikt Howedes
Escudero
Jose Jurado
Alexander Baumjohann
Kyriakos Papadopoulos
Jefferson Farfan
Edu
Raul

MANCHESTER UNİTED

Edwin van der Sar
Rafael da Silva
Rio Ferdinand
Nemanja Vidic
Patrice Evra
Michael Carrick
Antonio Valencia
Park Ji-sung
Ryan Giggs
Wayne Rooney
Javier Hernandez

MAÇTAN NOTLAR

• İngiliz ekipleriyle toplamda 9 kez karşılaşan Schalke 04, bu maçlarda üç galibiyet, dört mağlubiyet ve iki beraberlik aldı.
• Schalke 04 bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları tüm iç saha maçlarını kazandılar.
• Schalke 04, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde ilk kez mücadele etmenin heyecanını yaşayacak.
• Raul, Real Madrid formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'a karşı oynadığı üç maçta dört gol kaydetmişti.
• Raul, İspanyol ekibiyle üç kez Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırdı. Bu rakam Manchester United'ın bu kupadaki şampiyonlukla aynı.
• Manchester United, eleme turlarında Alman temsilcilerine karşı oynadığı son dört maçta da kaybeden taraf oldu.
• Manchester United Şampiyonlar Ligi’nde 12. kez yarı final oynayacaklar.
• 6 sene süreyle Bayer Leverkusen forması giyen Dimitar Berbatov, Bundesliga'da Schalke karşısında oynadığı 11 maçta 6 gol kaydetti.
• Sir Alex Ferguson, Manchester United'ı tam 6 kez Şampiyonlar Ligi yarı finaline taşıdı. Manchester United bunların üçünde finale yükselmeyi başarmıştı.

Schalke 04 sahasında Manchester United'ı konuk ediyor