Bakan Yıldız Ve Vekiller 3 Maaşı Kayseri Erciyesspor‘a Bağışladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Süper Lig yolunda ilerleyen Kayseri Erciyesspor‘a destek için AK Parti milletvekilleriyle 3 aylık maaşını kulübe vereceklerini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bank Asya 1. Lig‘de mücadele eden Kayseri Erciyesspor‘a Süper Lig yolunda moral ve destek için işadamları, yönetici ile kentin önde gelen isimleriyle bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sanayi, ticaret, eğitimi ve turizmi ile yerel yönetimlerinde ‘yükselen yıldız‘ konumunda olan Kayseri‘de spor aktivitelerine de kayıtsız kalınamayacağını söyledi. Süper Lig‘de Kayseri‘nin ikinci takımı olma yolunda ilerleyen Kayseri Erciyesspor‘u görmek istediklerini belirten Bakan Yıldız, "Kayseri‘nin yükselen yıldızı arasında artık spor aktivitelerin olduğu dönemde Kayseri Erciyesspor‘a kayıtsız kalınamaz. Erciyesspor‘un başarı çıtasını

yükseltmek el birliği ile yapılması gerekir. Süper Lig‘de Kayseri‘nin ikinci takımı olarak görmek istiyoruz. Takımın borçlarını hafifletmemiz gerekiyor. Onursal başkanımız Memduh Büyükkılıç, işadamları, sanayici ve yönetim ile teknik kadroya teşekkür ediyorum. Ancak artık hamle yapmamız lazım. Spor aynı zamanda bir prestijdir. Kayseri, Erciyes Dağı, sanayi ve işadamları ile ve yerel yönetimi ile nasıl marka olmuşsa spor anlamında da marka olacaktır" dedi.

Kayseri Erciyesspor Kulübü Başkanı Ziya Eren ise takımın ekonomik imkansızlıklara rağmen başarılı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyerek, "Bu takım hepimizin, bu takımı sahiplenelim ve başarıya ortak olalım" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Yıldız, takıma destek için AK Parti milletvekilleri ile birlikte 3 aylık maaşını vereceklerini açıkladı. Katılımın fazla olmamasına karşın gelen misafirler tarafından 1 milyon TL‘yi aşkın para toplandı.

Kaynak: İHA