Ergin Ataman: Hakemlerin Son Derece Korkak Maç Yönettiklerini Düşünüyorum

Beko Basketbol Ligi‘nde oynanan derbi maçta Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka‘yı 81-73 yendi.

Beko Basketbol Ligi‘nde oynanan derbi maçta Galatasaray Cafe Crown, Beşiktaş Cola Turka‘yı 81-73 yendi. Maç sonrası basın toplantısında konuşan antrenör Oktay Mahmuti, karşılaşmanın çok çekişmeli ve kaliteli geçtiğini söyledi. Mahmuti, siyah-beyazlı takım ile güzel bir karşılaşma yaptıklarını belirterek, ‘‘Bunun için de sadece bizi değil, Beşiktaş Cola Turka takımını da tebrik ediyorum. Güzel bir maç için iki takım lazım. Başından sonuna kadar çekişmeli ve mücadelenin üst seviyede olduğu, kaliteli bir maç oldu. İlk yarıyı iyi oynadık, farkı daha da açabilirdik. Üçüncü çeyrekte çok durağan, isteksiz bir basketbol oynadık. Böylece rakibimiz geri döndü. Bunun ardından biz bir çaba daha gösterip, maçı lehimize çevirmeyi başardık‘‘ ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Ergin Ataman ise mağlup olmalarındaki en büyük etkenin hakem hataları olduğunu söyleyerek, "10 geriden gelip, öne geçtiğimiz karşılaşmada maçı kaybetmemizdeki en büyük etken, dün Engin Özerhun ve Igor Rakocevic‘in de belirttiği gibi dış etkenlerdir." dedi.

Ataman, "Özellikle Serkan Erdoğan‘a Caner Topaloğlu‘nun yaptığı ve dünyanın her yerinde çalınacak olan sportmenlik dışı faulün çalınmaması bence maçın kaderini çok etkilemiştir. Hakemlerin son derece formsuz ve korkak maç yönettiklerini düşünüyorum. Özellikle maçın başında Galatasaray seyircinin federasyon aleyhine yapmış olduğu davranışların yaratmış olduğu ağır tansiyon altında hakem üçlüsünün ezildiğini düşünüyorum. Bizim için çok değerli olan bu maçı da kaybettik. Bu kadar büyük rekabetin olduğu bir ligde, bu hakemlerle, bu kadar korkak yönetimle çok dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum.‘‘ diye konuştu.

Öte yandan Beşiktaş Cola Turka oyuncusu Serkan Erdoğan ise sakatlığının bulunduğunu kendisinin ve takım arkadaslarının daha iyi bir savunma yapmalarının gerektiğini söyledi.

Galatasaray Cafe Crown oyuncusu Caner Topaloğlu da güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek önlerindeki Olin Edirne maçını düşünmeye başladıklarını söyledi.