Beşiktaş, Konya‘da 1 Puana Razı Oldu

Spor Toto Süper Lig‘in 30. haftasında Beşiktaş, konuk olduğu Konyaspor deplasmanında maçın son çeyreğine kadar yenik götürdüğü maçta 76. dakikada kazandığı penaltıyla sahadan 1-1 berabere ayrıldı.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Yeşil-beyazlı oyuncu Ertuğrul, bu maçı kazandıkları taktirde ligde kalma ümitlerinin devam edeceğini belirterek, "Bu maçı kazansaydık 4 maçımız kalıyordu. Sivas‘ın 32 puanı vardı. Maçın tamamında biz baskılı oynadık. İlk yarı pozisyon vermedik. Talihsiz bir penaltıyla 3 puanı kaçırdık. Gerçekten çok üzgünüz. Bugün hakem takdir hakkını hep Beşiktaş‘tan yana kullandı. Beşiktaş‘ı kaliteli isimleri var. Biz alın teri veriyoruz. Ben hakemin maçı Beşiktaş‘a

verdiğini düşünüyorum" dedi.

Konyaspor‘un başarılı file bekçisi Pawelek ise 90 dakikaya bakıldığında oyuna hakim olan tarafın kendileri olduğunu söyleyerek, talihsiz bir penaltıyla berabere kaldıklarını dile getirdi.

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural ise 90 dakikaya bakıldığında baskılı oynayan tarafın Konyaspor olduğunu ancak 75. dakikada verilen penaltı nedeniyle 3 puanı kaybettiklerini dile getirerek, "Sivas‘la aramızda 8 puan vardı. Son maçları da Fenerbahçe‘yle. Bizim bir umudumuz küçükte olsa bir şansımız vardı. Ancak oyuncularımı kutluyorum. Ligin sonunda olan bir takımın ligin önemli ve güçlü takımlarından birine karşı nasıl oynayacağını göstermiş olduk. Penaltı pozisyonuna baktım. Top Kamil‘in eline

çarpıyor ama bilerek yapılan bir hareket değil. Ancak hakem kararını penaltı yönünde kullandı. Ben hakem hatalarına çok kızıyorum. Böylesine önemli bir maça daha deneyimli ve FIFA kokartlı bir hakemin verilmesi gerekirdi. Sonuç olarak biz Konya‘yı temsil ediyoruz. Bundan sonra bu takımın aslında düşmeyi hak etmediğini göstereceğiz" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, alt yapıdan yetişen Emre‘nin ölmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Konyaspor‘un zor bir süreçten geçtiğini ifade eden Havutçu, "Maça iyi başladık. Oyunumuzu sahaya yansıttık. Oyuncularımı kutluyorum. Türkiye Kupası bizim için önemli. Kupayı alan direkt Avrupa‘ya gidecek. Ama ligde de elimizden geleni yapacağız" şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı oyuncu Ekrem ise oyuna kontrollü başladıklarını ama ilk golü kendilerinin yediğini ifade ederek, "Yandan bir orta geldi ve rakip golü buldu. Maçı kazanmak istiyorduk ve golü bulduk. Kırmızı kart gördük ve 10 kişi kaldık. Bizim için üzücü bir sonuç. Artık Türkiye Kupası finalini bekliyoruz" dedi.

Beşiktaşlı İsmail ise maça iyi başlayamadıklarını ve ilk yarıda kısır bir oyun sergilendiğini belirterek, "İkinci arı maçın temposunu artırmamız gerekiyordu ve öyle de yaptık. Beraberliği yakaladık. İkinci golü bulmak için çok çalıştık. Şu anda düşünmemiz gereken Türkiye Kupası‘dır" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İHA