Zirvenin yeni adı Fenerbahçe (3-5)

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında F.Bahçe, bir ara 3-1 geriye düştüğü maçta deplasmanda Bucaspor'u 5-3 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında F.Bahçe, bir ara 3-1 geriye düştüğü maçta deplasmanda Bucaspor'u 5-3 mağlup etti.

İzmir 8 golün atıldığı muhteşem bir maça sahne oldu. Trabzonspor'un puan kaybıyla liderlik amacıyla sahaya çıkan Fenerbahçe, 3-1 geriye düştüğü maçta Bucaspor'u 5-3 yenerek tahtın yeni sahibi oldu. Maçın yıldızları ise 2 golle Alex ve 2 gol 1 asistle Bucaspor'dan Abdülkadir oldu. Güiza da uzun bir aradan sonra ağları sarsmayı başardı.
Trabzonspor'un Eskişehir deplasmanında 2 puan bırakmasıyla Fenerbahçe için Bucaspor maçının önemi bir kat daha arttı. Zira İzmir'den galibiyetle dönmesi halinde Kanarya, 2 hafta önce kaptırdığı liderliği geri alma şansına 3 puan uzaklıkta. Düşme potasındaki Bucaspor da kümede kalmak için kazanmak zorunda.

Futbola elverişli İzmir akşamında yaklaşık 50 bin taraftar, tribünde yerlerini aldı. Ancak İzmir Atatürk Stadı, Şükrü Saracoğlu'ndan farksız. Fenerbahçe'ye ayrılan maraton, Sanayi kale arkası ve Kapalı A tribünleri tamamen doldu. Bucaspor'a ayrılan kapalı B tribün ve Mersinli kale arkasında ise boşluklar kaldı.

Zirvenin yeni adı Fenerbahçe  (3-5) MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Zirvenin yeni adı Fenerbahçe  (3-5) CANLI MAÇ ANLATIMIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Zirvenin yeni adı Fenerbahçe  (3-5) FENERBAHÇELİ İSENİZ TIKLAYINIZ

Sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarısında 6 deplasman maçından da galip ayrıldı. Bucaspor ise bu sezon 'üç büyükler'e karşı hiç kazanamadı. Aykut Kocaman, cezalı Niang'ın yerine Semih'i sahaya sürdü. Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, sakat olan kaleci Atilla, Orhan Ak'ın yerine Londak ve Ediz'i oynattı.

Maçın başında konuk ekip, oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı başardı. Özellikle kanatlardan etkili gelen sarı-lacivertliler, rakip defansı geçemedi. 12. dakikada ilginç bir pozisyon yaşandı. Kaleci Londak, meşin yuvarlağı ileri göndermek isterken çok kötü vurdu. Semih'in sırtına çarpan top üstten auta gitti.

Fenerbahçe'nin baskısına rağmen golü bulan Bucaspor oldu. 15. dakikada sağdan yapılan ortayı Abdülkadir indirdi, arka direkte kendini unutturan Musa Aydın kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0. İzmir temsilcisinin sevinci kısa sürdü. 17. dakikada Alex'in pasıyla topla buluşan Emre Belözoğlu, sol ayağıyla yaklaşık 30 metreden müthiş vurdu ve skora denge getirdi: 1-1.

Caner'in 23. dakikada ceza sahası içinden şutu çerçeveyi bulmadı. 31'de kaleciyle karşı karşıya kalan Musa, kendisinin ve takımının ikinci golünü atma fırsatını değerlendiremedi. İlk golün asistini yapan Abdülkadir, 38. dakikada yeniden sahneye çıktı. Sağdan yapılan ortaya gelişine düzgün bir vuruş yapan gurbetçi oyuncu, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-1.

41'de savunmanın arkasına sarkan Semih'in şutu az farkla auta çıktı ancak öncesinde ofsayt bayrağı kalktı. 43'te kısa düşen pasa Semih hareketlendi, Londak zamanında kalesini terketti. 45+2'de Semih, ceza sahasında Onur'la girdiği mücadelede yerde kaldı. Hakem Bünyamin Gezer, 'devam' kararı verdi.

Kocaman ve Karafırtınalar, ikinci yarı öncesi değişiklik yapmadı. 51'de Caner'in soldan uzak direğe ortasına iyi yükselen Mehmet'in vuruşu auta gitti. İzmir ekibi, 53. dakikada farkı ikiye çıkardı. Savunmanın arkasına sarkan Abdülkadir, Yobo'yu geçtikten sonra sert vurdu. Meşin yuvarlak, Volkan'ın solundan ağlara gitti: 3-1.

Fenerbahçe'de oyuna ilk müdahale 57. dakikada gerçekleşti. Kocaman, Caner'in yerine Stoch'u sahaya sürdü. Bu değişikliğin hemen ardından Bünyamin Gezer, elle oynama nedeniyle penaltı düdüğünü çaldı. Topun başına gelen Alex, kaleci ve topu ayrı köşelere gçnderdi: 3-2.

Penaltıyı gole çeviren Brezilyalı yıldız, 4 dakika sonra takımını öne geçiren isim oldu. Sağdan ceza alanına gönderilen ortaya iyi yükselen Alex, kafayla skoru 3-3'e getirirken, ligde bu sezon 21. golünü kaydetti.

Kocaman, 70. dakikada ikinci değişikliğini yaptı. Uzun süre sonra formasına kavuşan Güiza, Baroni'nin yerine maça dahil oldu. İspanyol oyuncu, oyuna girdikten saniyeler sonra golünü attı. Semih'in uzun pasına yetişen Güiza, Londak'tan önce topa dokunurken, gol sonrası gözyaşlarını tutamadı: 3-4.

Alex'in 77. dakikada kullandığı frikikte Londak iyi yer tuttu. 80'de soldan yapılan ortaya savunma, Güiza'dan önce ayak koydu. Özer, 85'te Semih'in yerine oyuna girdi. 90+2'de Stoch'la verkaç yapan Santos, ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla müthiş vurdu ve karşılaşmanın skorunu belirledi: 3-5.

ABDULKADİR ATTI, 2-1 OLDU
Bu pozisyondan 7 dakika sonra Ragıp, harika bir pasla Abdulkadir'i buldu. Golcü oyuncu da topun gelişine yaptığı vuruşla Bucaspor'u bir kez daha öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarı bu skorla sona erdi.

YİNE ABDULKADİR
İkinci yarıya etkili başlayan taraf ev sahibi ekip oldu. 54. dakikada Yobo ile ceza sahası dışında bire bir kalan Abdulkadir bir kez daha Volkan'ı avladı ve durumu 3-1'e getirdi.

ALEX SAHNEDE
Bu golden sadece 5 dakika sonra Ediz'in yaptığı harekete hakem Bünyamin Gezer penaltı dedi ve topun başına geçen Alex, durumu 3-2'e getiren golü kaydetti.

BUCASPOR: 3 - FENERBAHÇE: 5
Stat: İzmir Atatürk Stadı
Hakemler: Bünyamin Gezer, İsmail Şencan, Mehmet Cem Hanoğlu
Bucaspor: Londak, Erman, Ediz, Onur Erkan, Leko (Dk. 82 cenk İşler), Ragıp, Jebrin, Musa, Mendy, Abdülkadır (Dk. 66 Ali Kuçik)
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Lugano, Yobo, Santos, Mehmet Topuz, Emre, Baroni (Dk. 70 Güiza), Caner (Dk. 57 Stoch), Alex, Semih (Dk. 84 Özer)
Sarı kartlar: dk. 19, Onur, Dk. 19 Leko, Dk. 38 Abdülkadir, Dk. 57 Ediz, Dk. 78 Erkan (Bucaspor) Dk. 40 Gökhan, Dk. 65 Stoch, Dk. 86 Özer, Dk. 87 Yobo (Fenerbahçe)
Goller: Dk. 15 Musa, Dk. 38 Abdülkadir, Dk. 53 Jebrin (Bucaspor), Dk. 17 Emre, Dk. 58 ve Dk. 62 Alex, Dk. 71 Güiza, Dk. 90+2 Santos (Fenerbahçe)