Survior Güiza! Mucize diye bir şey vardır: 3-5

Fenerbahçe İzmir'de tarihe geçecek maçta 3-1 geri düşmesine karşın son yarım saatte geri dönerek 5-3 kazandı ve ligde şampiyonluk yolunda büyük bir adım attı. Galibiyet golü aylar sonra Güiza'dan geldi. Belki de bu gol Fenerbahçe için şampiyonluk golü olarak ileride tarihe geçecekti...

Spor Toto Süper Lig'de 30. haftanın kritik maçında İzmir Atatürk Stadı'nda Bucaspor'un konuğu Fenerbahçe'ydi. Trabzonspor'un iki puan kaybettiği haftada Fenerbahçe İzmir'de tarihe geçecek bir 90 dakika sonunda 5-3 kazanarak son dört hafta öncesi liderlik koltuğuna oturdu.

15'te Bucaspor Musa ile öne geçerken, 17'de Emre'nin harika golü durumu 1-1 yaptı. Bucaspor genç golcüsü Abdülkadir'in 38 ve 53'te attığı gollerle durumu 3-1'e getirdi ama Fenerbahçe 59'da (penaltı) ve 62'de Alex'in golleriyle hayata geri döndü, 72'de uzun aradan sonra Güiza takımını sırtladı. 90+2'de Andre Santos ise kapanışı yaptı.

Fenerbahçe'nin 14 milyon avroluk golcüsü Güiza en son Fenerbahçe formasını Mart ayında G.Birliği karşısında oynamıştı. O maçta beş dakika süre alan İspanyol ligde son golünü ise geçtiğimiz yılın son maçında Trabzonspor karşısında kaydetmişti.

Fenerbahçe bu sonuçla ligde puanını 70 yaparken, Trabzonspor ile puanını eşitledi ve ikili averajla liderlik koltuğuna yerleşti.

Survior Güiza! Mucize diye bir şey vardır: 3-5 MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Survior Güiza! Mucize diye bir şey vardır: 3-5 CANLI MAÇ ANLATIMIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Survior Güiza! Mucize diye bir şey vardır: 3-5 FENERBAHÇELİ İSENİZ TIKLAYINIZ


11 DEĞİŞMEDİ

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman geçtiğimiz hafta G.Antep karşısında galip gelen kadroyu bozmadı. Caner Erkin & Miroslav Stoch denkleminde Kocaman'ın tercihi son haftalarda olduğu gibi yine Caner'den yana oldu.

Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar ise geçen haftaki Ankaragücü müsabakasında forma giyen sakatlığı bulunan kaleci Atilla, Orhan Ak ile Sercan, Ali Kuçik ve Serkan Yanık'ın yerlerine kaleci Londak, Ediz, Mendy, Abdulkadir ve Erman'a şans verdi.

İlk dakikalarda Fenerbahçe kendi yarı alanına çekilen Bucaspor karşısında organize olmakta zorlanırken, İzmir temsilcisinde oyuncuların yaptığı bireysel hatalar ile pozisyonlar yakaladı.

FENERBAHÇE'DE KONSANTRASYON PROBLEMİ

Bucaspor ise hızlı geliştirdiği ilk atakta arka direkte pozisyon kovalayan Musa'yı orada iyi unutturunca Fenerbahçe karşısında 15'te öne geçti. Konuk ekipte bu gole cevap 17'de Emre Belözoğlu'nun ceza sahasının dışında sağ çaprazdan yaptığı muhteşem vuruşla geldi.

Rakip kaleye yüklenme düşüncesinde olan Fenerbahçe kalesi 31'de ise kontra atak oynayan Bucaspor karşısında büyük bir tehlike atlattı. Musa orta sahadan aldığı topla kaleci Volkan ile karşı karşıya geldi. Musa'nın vuruşunda Volkan'ın kurtarışı vardı. Fenerbahçe içinse yenilen bu kontra bir soru işaretiydi.

BUCASPOR İLK YARI DİRİYDİ

Nitekim bu soru işareti 38'de defansın arkasında güzel sarkan Abdülkadir'in attığı golle Bucaspor'un durumu 2-1 yapmasıyla daha da netleşti. Fenerbahçe öne doğru oynadığı maçta gerideki sağlamlığı, konsantrasyonu gösteremiyordu. Golde Ragıp'ın pası da oldukça şıktı.

İlk yarı 2-1 Bucaspor ustunlugu ile biterken, Bucaspor'da Musa, Ragıp, Abdulkadir, Fenerbahçe'de ise sahada yer alan kadronun en etkin oyuncusu Emre Belözoğlu'ydu. Caner'in yaptığı ağır top kayıpları ise ilk yarıya damgasını vurdu.

STRES

İlk yarıdaki skorun stresi ise ikinci yarının başında Fenerbahçeli oyuncularda net bir şekilde gözüküyordu.

Bu gerilim Bucaspor'un oyunda etkin olmasına sebep olurken İzmir ekibi daha dengeli pas yapan takımdı. 53'te Bucaspor'da bu sezon ilk kez 11 oynayan genç forvet Abdülkadir'in maçtaki ikinci golu ise Fenerbahçe cephesinde adeta bir şok etkisi yarattı, Atatürk Stadi'nda 50 bine yakın Fenerbahçeli buz kesildi.

Fenerbahçe'de günün dengesiz oyuncusu Caner 52'da çıktı, Miroslav Stoch oyuna dahil oldu. Bu değişiklikten bir dakika sonra ise maçtan kopan Fenerbahçe bir Ediz elle müdahalesi sonucu oluşan penaltıyı Alex'in gole çevirmesiyle farkı bire indirdi. Fenerbahçe de taraftarı da maça belki de şampiyonluğa geri döndü.

ALEX 3-3 DEDİ
Bu golden sadece 3 dakika sonra Fenerbahçe kaptanı bir kez daha sahneye çıktı ve attığı güzel golle durumu 3-3 yaptı.

GUIZA GİRER GİRMEZ
Ve 70. dakikada Fenerbahçe'de Cristian ile Guiza yer değiştirdi. Bu değişiklikten bir dakika sonra Semih'in uzun pasına hareketlenen İspanyol golcü, kalecinin çıktığını gördü ve attığı golle Fenerbahçe'yi maçta öne geçiren isim oldu.

SON SÖZÜ SANTOS SÖYLEDİ
Uzatma dakikalarında Andre Santos'un golü Fenerbahçe adına galibiyeti perçinledi ve Sarı-Kanarya sahadan 5-3'lük galibiyetle ayrıldı ve puanını 70 yaparak liderliğe yükseldi.

MUCİZE GERÇEK OLUYOR...

Fenerbahçe cephesinin nefeslerinin adeta tutulduğu maçta sarı-lacivertli ekibin oyuna dönüşü 62'de Alex'in Mehmet Topuz'un ortasında attığı kafa golüyle oldu. Maç yeniden başladı. Maçtan kopan, düşen, iki farklı skorla geriye düşen Fenerbahçe için film bir daha başladı, şampiyonluk filmi nasıl sonlanacaktı?

67'de Bucaspor'da ise günün en iyisi Abdülkadir yerini bu takımda düzenli 11 oynayan bir başka isim Ali Kuçik'e bıraktı. Fenerbahçe'de ise 70'de Daniel Güiza aylar sonra sahadaydı. Çıkan oyuncu Cristian oldu.

SURVIVOR GÜİZA - FENERBAHÇE!

Fenerbahçe için oldukça lirik geçen maçta tansiyonun en yükseldiği an ise 71'de oldu. Semih'in pasında oyuna yeni giren Güiza ceza sahası çaprazına hareketlenirken top yere inmeden yaptığı vuruşla Fenerbahçe'yi 4-3 öne geçirdi. Güiza da Atatürk Stadı'ndaki binler de golden sonra kendinden geçti.

İzmir Atatürk Stadı'nda adeta bir film vardı. Bucaspor müthiş oynayarak skoru 3-1 yaptı, Fenerbahçe geri geldi ve son nokta Güiza'dandı. Bu golden sonra ise rüzgarı arkasına alan Bucaspor yeniden Fenerbahçe kalesine yüklenmeye başladı.

Ligde küme düşme hattında yer alan ve ligde kalma şansını mucizelere bırakan Bucaspor Fenerbahçe karşısında ilk yarıda oynadığı iyi futbolu ikinci yarıda kondisyon problemi sebebiyle devam ettiremedi. İzmir ekibinin oyundan bu düşüşü Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunu sonuna kadar açtı...