Kardemir D.Ç. Karabükspor - Sivasspor Maçının Ardından

Ligde iki haftadır mağlup olan Kardemir Karabükspor, Spor Toto Süper Lig‘in 30. haftasında sahasında konuk ettiği Sivasspor‘u 2-1 mağlup ederek puanını 40‘a yükseltti. Sivasspor ise, 32 puanda kaldı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz, istekli oynadıklarını ancak çok gol kaçırdıklarını söyledi. İldiz, "Bizim adımıza zor bir müsabakaydı. Sivasspor‘un son haftalarda iyi bir gidişatı vardı. İlk yarı istediğimiz gibi başlayamadık. Ama ikinci yarı toparlandık. Çok gol kaçırdık. İkinci yarı oynadığımız oyun için futbolcularımı kutluyorum. Sezon başında hedeflerimizi açıklamıştık. İlk on takım içinde yer almak istiyoruz. Bunu başarmak için

elimizden geleni yapacağız" dedi.

Karabüksporlu futbolculardan Ragued ise, "Bu maçın zor geçeceğini biliyorduk. Sivasspor bu maç öncesi 5 maçta da mağlup olmamıştı. Bu maçta çok iyi savaştığımızı düşünüyorum. Skor 2-1‘ken maçı koparacak pozisyonları bulduk. Ama bulduğumuz pozisyonları kullanmayınca son dakikalarda sıkıntıya girdik" diye konuştu.

Karabükspor‘un başarılı oyuncularından Birol ise maça 3 puan parolasıyla çıktıklarını ifade ederek, "İki haftadır mağluptuk bu maçı kazanmak için çıktık. Kötü oynamış olabiliriz ama kazandık. Arkadaşlarımızla çok iyi mücadele ettik. Geri yaslanma sebebimiz ise rakip bizden uzun boyluydu. Uzun topa döndüler. Emenike de biraz yoruldu. Çünkü sakatlıktan yeni çıkmıştı. Ama zorda olsa kazandık" şeklinde konuştu.

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise, mağlubiyeti hak edecek bir oyun sergilediklerini söyledi. Çalımbay, "Biz istediğimiz oyunu oynayamadık. Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı ama maalesef beklentimiz altında oynadık. Bu kadar kötü oynayacağımızı tahmin bile etmemiştim. Mağlubiyeti hak edecek bir oyun sergiledik. Takımıma o kadar da kızamıyorum. Bir seri başlatmıştık ve takımda normal bir düşüş olacaktı. Bunu da şimdi yaşadık. Son maçlarımızı da kazanırsak, iyi yerde bitireceğimizi

düşünüyorum. Sezon arasında takım almak zordur. Devre arası belli takviyeler yaptık. Takıma katkılar oldu. Var tüm gücümüzle çalışacağız. Önümüzdeki seneye bakıp gerekli takviyeler yapacağız. Rada son dakikalarda girdiği maçlarda iyi oynadı. Ama bu sefer istediğini yapamadı. Bir düşüş var en kısa zamanda toparlayacağız" dedi.

Sivassporlu Navratil de kötü oynadıklarını söyleyerek, "Bizim için kötü maçtı. Oynamamız gerektiği gibi oynamadık. Mücadele ettik ama yeterli mücadele değildi" diye konuştu.

Oyuna ikinci yarıda giren Sivassporlu Sandro da, "Kötü bir maçtı. Sonuç olarak yenildik. Dikkatsizlikten iki gol yediğimizi düşünüyorum. Gelecek maçlara konsantre olmamız gerekiyor ve puanlar almamız gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA