Hidayet‘li Orlando, Seride Üstünlüğü Hawks‘a Kaptırdı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi‘nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 maçla devam etti.

ORLANDO SERİDE ÜSTÜNLÜĞÜ HAWKS‘A KAPTIRDI

Milli basketbolculardan Hidayet Türkoğlu‘nun da formasını giydiği Orlando Magic, deplasmanda Atlanta Hawks‘a 88-84 yenilerek seride 2-1 geriye düştü.

Atlanta‘da Jamal Crawford oyuna kenardan dahil olmasına karşın attığı 23 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, bitime 5.7 saniye kala kaydettiği 3 sayılık basketle de maça damgasını vurdu. Jose Johnson‘un 21 sayı ürettiği maçta Josh Smith de 15 sayı, 10 ribauntla Atlanta adına galibiyete katkı sağladı.

14 sayı geriden gelerek maçın bitimine yaklaşık 1 dakika kala öne geçen Orlando ise son bölümlerde bu avantajını koruyamayınca salondan yenilgiyle ayrıldı. Dwight Howard 21 sayı, 15 ribauntla takımının en etkili ismi olurken, Jason Richardson 14 sayı, 9 ribaunt, 4 asist, Jameer Nelson da 13 sayı, 10 asist, 5 ribauntla maçı tamamladılar.

Mücadelenin son bölümlerine doğru Atlanta‘nın Türk pasaportlu Gürcü oyuncusu Zaza Pachulia ile Orlando‘dan Jason Richardson kavga edince oyundan atıldılar. Dwight Howard da hakemler tarafından teknik faul aldı.

Milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise 3/11 genel şut ve 1/6 üç sayı atış ortalamalarıyla oynadığı maçı 9 sayı, 2 ribaunt, 4 asistle tamamladı.

İki takım arasındaki serinin 4. maçına da Atlanta‘nın sahası Phillips Arena ev sahipliği yapacak.

CELTİCS GÜLE OYNAYA

Şampiyonluğun güçlü adaylarından Boston Celtics, New York Knicks karşısında serinin 3. maçını da 113-96 kazanarak durumu 3-0 yaptı ve konferans yarı finali yolunda büyük bir avantaj ele geçirdi. Önemli bir hatırlatma NBA tarihinde hiçbir takım 3-0 geriden gelip tur atlama başarısı gösteremedi.

Boston‘da Paul Pierce attığı 38 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, Ray Allen da 32 sayıyla skora önemli katkı sağladı. Ancak takım adına maça damgasını vuran isim 15 sayı, 20 asist (kişisel rekoru) ve 11 ribauntla ‘triple-double‘ yapan Rajon Rondo‘ydu.

Geceyi mağlubiyetle kapatan New York‘ta ise Carmelo Anthony 15 sayı, 11 ribaunt, 6 asistle maçı tamamlarken, Amar‘e Stoudemire ise sadece 7 sayıda kaldı.

KOBE BRYANT, LAKERS‘I SERİDE ÜSTÜNLÜĞE TAŞIDI

Los Angeles Lakers, New Orleans Hornets‘ı süper yıldızı Kobe Bryant‘ın etkili oyunuyla 100-86 yendi ve seride 2-1 öne geçti. Kobe attığı 30 sayıyla maçın en skorer ismi olurken, play-off kariyerinde tam 80. kez 30 sayı barajını aşarak önemli bir rekorun da sahibi oldu. Lakers‘ta Pau Gasol 17 sayı, 10 ribaunt, 4 asist, Andrew Bynum ise 14 sayı, 11 ribauntla galibiyete önemli katkı sağladılar.

New Orleans‘ta Carl Landry‘nin 23 sayısı galibiyet için yeterli olmazken, Chris Paul de 22 sayıyla maçı tamamladı.

Kaynak: İHA