Ömer‘li Chicago, Konferans Yarı Finaline Bir Adım Daha Yaklaştı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi‘nde (NBA), play-off ilk tur maçlarına TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam edildi.

ÖMER‘Lİ CHİCAGO, TURA BİR ADIM DAHA YAKLAŞTI

Milli basketbolculardan Ömer Aşık‘ın da formasını giydiği Chicago Bulls, deplasmanda konuk olduğu Indiana Pacers‘ı 88-84 yenerek seride durumu 3-0‘a getirdi ve Doğu Konferansı yarı finali yolunda büyük avantaj yakaladı.

Düşük bir şut yüzdesiyle oynamasına karşın Chicago‘nun yıldız Derrick Rose attığı 23 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Rose attığı sayıların 13‘ünü faul çizgisinden kaydederken, ikinci yarıda bulduğu tek basket maçın en kritik anlarında geldi ve takımını galibiyete taşıdı. Luol Deng 21 sayıyla galibiyete önemli katkı sağlarken Joakhim Noah da 11 sayı, 10 ribauntla maçı tamamladı.

Milli oyuncu Ömer Aşık ise sadece 3 dakika süre alabildiği maçı 1 top çalmayla tamamladı.

Geceyi sahasında aldığı mağlubiyetle kapatan ve tur atlama şansını büyük oranda kaybeden Indiana‘da ise Danny Granger 21 sayıyla takımının en skorer ismiydi.

LEBRON VE DWYANE WADE‘İN ETKİLİ OYUNLARI MİAMİ‘Yİ 3-0‘A TAŞIDI

Dwyane Wade ve LeBron James‘in etkileyici oyunlarıyla geceye damgasını vurdukları maçta Philadelphia 76ers‘ı 100-94 yenen Miami Heat seride durumu 3-0 yaptı ve Doğu Konferansı yarı finaline bir adım daha yaklaştı.

Wade 32 sayı, 10 ribaunt, 8 asist; James ise 24 sayı, 15 ribaunt, 6 asistle maçı tamamladılar. Süper ikiliye Chris Bosh da 19 sayıyla katkı sağladı.

Philadelphia‘da ise 5 oyuncunun maçı çift haneli sayılarda noktalaması takımı galibiyete taşımaya yetmedi. Elton Brand 21 sayı, 11 ribauntla oynarken, Jrue Holiday 20 sayıyla maçı tamamladı.

PORTLAND, DALLAS‘A SAHASINDA İZİN VERMEDİ

Deplasmanda oynadığı iki maçı da kaybeden Portland Trail Blazers, serinin 3. maçında Dallas Mavericks‘i 95-92 yenerek durumu 2-1‘e getirdi. Attığı 25 sayının 22‘sini ilk yarıda kaydeden Wesley Matthews galibiyete önemli katkı sağlarken, LaMarcus Aldridge ise 20 sayıyla mücadeleyi noktaladı.

İlk iki maçın kahramanı Dallas‘ın Alman yıldızı Dirk Nowitzki ise 25 sayı, 9 ribauntla oynamasına karşın yenilgiyi engelleyemedi. Dallas adına takımın ve maçın en skorer ismi ise 29 sayı üreten Jason Terry‘di

Kaynak: İHA