Emre Belözoğlu: Arda'yı civciv gibi beslemeliyiz

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Emre Belözoğlu Arda Turan için "O civciv gibi elimizde beslememiz gereken bir değer" dedi.

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Arda Turan, NTV Spor'da canlı yayınlanan Futbol Aktüel Programı'na Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın konuğu oldu. Programda Arda Turan hakkındaki görüşlerini belirten Emre Belözoğlu, yıldız oyuncudan övgüyle bahsetti.

"TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK YILDIZI"


Arda'nın son zamanlarda Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldız olduğunu söyleyen Emre "Arda herkesin bildiği gibi son dönemde Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük yıldızımız. Takım arkadaşı olmaktan, beraber oynamaktan öte bir dostluğumuz var onunla. Zamanında Orhan Ak bizi tanıştırmıştı. Bu sezon istemediği bir sakatlık yaşadı. 4-5 ay sahalardan uzak kaldı. Ona rağmen döndüğünde hem Galatasaray'a hem de A Milli Takım'a aynı şekilde hizmet etmeye devam ediyor." dedi.

"ONU CİVCİV GİBİ ELİMİZDE BESLEMELİYİZ"


Türk futbolunda Arda gibi yeteneklerin çok zor yetiştiğini söyleyen Emre "O çok önemli bir değer. Ben de aynı dönemlerden geçtiğim için biliyorum. Son dönemlerde yeterli desteği bulamadı. Hata yaptığı dönemlerde beklediği ortamı bulamadı. Bu ona biraz rahatsızlık verdi. Ama o bunları aşabilecek bir yıldız. Geleceğiyle alakalı kararı kendisi verecektir. O civciv gibi elimizde beslememiz gereken bir değer. Böyle oyuncular her zaman yetişmiyor" şeklinde konuştu.

"BENCE AVRUPA'YA GİTMELİ"


Arda'nın gelebilecek en üst noktaya geldiğini söyleyen tecrübeli futboldu "Arda gelebilecek en üst nokta ne varsa oraya gelmiştir. Bu saatten sonra onun için metiyeler düzen medya ve taraftar ilk düşüşünde onu eleştirecekti. Gerçeklerle de yüz yüze geldi. Ben de onun kendisini ispatlaması adına, daha önemli liglerin olduğunu bilmesi adına gitmesini isterim. Ancak son kararı yine ailesi ile birlikte kendisi verecektir. Hiçbir şeyi kafasına takmasın, o güldüğü zaman etrafına çok mutluluk veren ve bunu takımına yansıtan bir oyuncu. Önü çok açık, umarım bunu başarır." diyerek sözlerini tamamladı.