Tottenham Hotspur: 3 - Arsenal: 3

Premier Ligi'nin ertleme maçında Tottenham Hotspur sahasında Arsenal'i konuk etti. Karşılaşma 3-3'lük beraberlikle sonuçlandı.

Premier Lig'de Manchhester United'ın ardından ikinci sırada olan ve şampiyonluğu kovalayan Arsenal, erteleme maçında müthiş geçen karşılaşma sonunda karşılaşmayı bir puanla kapadı.

Tottenham Hotspur, Arsenal karşılaşması bir derbi mücadelesine yakışır bir biçimde başladı. Maça çok hızlı başlayan Tottenham ve Arsenal, daha ilk dakikalardan gollü bir maç olacağının da sinyallerini verdi. Maçın henüz 5. dakikadasında Arsenal, Theo Walcott ile kolay bir gol kaydetti. Cesc Fabregas'ın pasını alan Walcott, Tottenham kalecisi Gomes'i mağlup etmeyi başardı. Bu golün ardından her iki ekip ataklarına ve gol arayışlarına devam etti. Maçın7. dakikadasında White Hart Lane, Hollandalı oyuncu Rafael Van der Vaart'ın golü ile ayağa kalktı. Vedran Corluka'dan pası alan Van der Vaart, Arsenal'in golünden 2 dakika sonra beraberliği sağlamayı başardı. Müthiş bir tempoda devam eden karşılaşma, ilk 15 dakika boyunca hiç yavaşlamadı ve 12. dakikada bu kez Arsenal, Samir Nasri ile öne geçmeyi başardı. Tottenham defansının bir anlık dikkatsiziliği, Arsenal'i tekrar öne geçirdi. Bu golün ardından yarım saatlik ikinci bölümde yavaşlayan karşılaşma, ilk yarının son anlarına doğru yeniden hareketlilik kazandı. 41. dakikada Robin Van Persie, Arsenal adına skoru 1-3'e getirmeyi başardı. Ancak ev sahibi Tottenham pes etmedi ve ilk yarı bitmeden 44. dakikada T. Hoddlestone ile skoru 2-3'e getiren gol geldi. Maçın ilk yarısı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci yarısının büyük bir bölümünde oyunun kontrolünü ev sahibi Tottenham'daydı. Oyunun son 20 dakikalık bölümüne kadar zaman zaman tehlikeli atakların yaşandığı karılaşmada Tottenham Hotspur, 71. dakikada penaltı kazandı. Hollandalı yıldız Van der Vaart, bu penaltı atışını gole çevirdi ve takımının üçüncü, kendisinin de ikinci golünü kaydetmiş oldu. Kalan dakikalarda taktiksel anlamda bir savaşa sahne olan mücadele, 3-3 tamamlandı ve Arsenal, lider Mancehster United'a yaklaşmak adına büyük bir fırsatı da tepmiş oldu.

Tottenham Hotspur: 3 - Arsenal: 3