Galatasaraylı Eski Futbolcu Kalbine Yenik Düştü

Galatasaray Futbol Kulübü‘nün efsanevi milli futbolcularından Tarık Kutver Çanakkale‘de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Galatasaray Futbol Kulübü‘nün efsanevi milli futbolcularından Tarık Kutver Çanakkale‘de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

    Çanakkaleli olan Kutver yaşamını sürdürdüğü Ezine ilçesi‘ndeki evinde aniden rahatsızlandı. Yakınları tarafından hastaneye kaldırılan ve kalp krizi geçirdiği anlaşılan Kutver, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

    Ünlü futbolcu Tarık Kutver’ in cenazesi Ezine Teşvikiye Camii‘nde öğle namazını müteakip kılınan Cenaze Namazı‘ndan sonra ilçe kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye futbol camiasının yanı sıra siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    TARIK KUTVER

    Galatasaray‘ın 1962 - 1963 yılındaki şampiyon olduğu Teknik Direktör Gündüz Kılıç‘ın yönetimindeki kadroda Galatasaray‘da oynamaya başlamış, Karagümrük‘ten transfer edilmiş forvet te sağ açık olarak görev yapan futbolcuydu.

    Turgay Şeren, Metin Oktay, Kadri Aytaç, Mustafa Yürür, Ayhan Elmastaşoğlu, Uğur Köken, Bahri Altıntabak gibi efsanelerin bulunduğu kadrolarda yer almıştır. Galatasaray‘ın golcüleri arasında yer alan Kutver, süratli ve rakip kaleye dönüp yönelebilme kabiliyeti yüksekti.

    1967 - 1968 sezonunda Teknik Direktör Eşfak Aykaç ve Bülent Eken döneminde Tarsus İdmanyurdu takımına transfer olmuştu. Tarık Kutver 13 kez milli takım formasını giymiş ve çok sayıda golle de imza atmıştır.