Galatasaray‘da Ünal Aysal Listesini Açıkladı

Galatasaray‘da başkan adayı Ünal Aysal‘ın listesi belli oldu. Abdürrahim Albayrak, Ünal Aysal‘ın listesinden seçime giriyor. Ali Dürüst ve Adnan Öztürk de Ünal Aysal‘ın listesinde.

Galatasaray‘da başkan adayı Ünal Aysal‘ın listesi belli oldu. Abdürrahim Albayrak, Ünal Aysal‘ın listesinden seçime giriyor. Ali Dürüst ve Adnan Öztürk de Ünal Aysal‘ın listesinde.

Galatasaray‘da 14 Mayıs‘ta yapılacak kongrede başkan adayı olan Ünal Aysal‘ın listesi belli oldu. Merakla beklenen isimlerden Abdürrahim Albayrak, Ünal Aysal‘ın listesinden seçime girecek.

Aysal‘ın listesinde geçen seçimde Adnan Polat‘ın karşısında aday olan Adnan Öztürk ve eski yöneticilerden Ali Dürüst de bulunuyor. Yedek üyelerden 2 isim de belirlendi. Cem Ersan ve Celal Gürcan isimleri kesinleşirken, diğer 3 isimlerin ise gün içinde belli olacak.

Ünal Aysal‘ın listesindeki isimler şöyle:

Ali Dürüst, Adnan Öztürk, Aka Gündüz Özdemir, Ali Gürsoy, Refik Arkan, Sedat Doğan,

Adnan Nas, Semih Haznedaroğlu, Mete Başol, Abdürrahim Albayrak.



GALATASARAY‘IN ÜZERİNDEN PARA KAZANMADIM

Lig TV‘de açıklamalar yapan Ünal Aysal, projelerini anlattı. Yurtdışına erken çıktığını söyleyerek sözlerine başlayan Ünal Aysal, "Galatasaray’ı her şekliyle takip ettim. Ne arkadaşlarımdan ne de Galatasaray’dan kopmadım. Aynı zamanda eski bir Galatasaray amatör sporcusuyum. Kürekçiydim. 2000 yılıına kadar kulübe üye olduğumu zannediyordum ama üye olmadığım sonradan ortaya çıktı ve 2002 yılında üye oldum." dedi.



KIRAÇ‘IN BANA BASKISI OLMADI

"Baskı sonucu mu aday oldunuz?" sorusuna Ünal Aysal, "Bunun cevabı çok basit. İnan Kıraç benim çok değerli ve eski bir dostum. Galatasaray‘dan da abim. Onun bana teklif edeceği şeyi kıramam ama olay Galatasaray‘ın gittikçe ağırlaşan şartlarından dolayı oldu. Acaba yönetime nasıl çözüm oluruz düşüncesinden dolayı aday oldum.

İnan Kıraç önceki seçimde zaten Adnan Polat‘a destek vermişti. İnan Kıraç‘ın baskısı ve telkini olmadı. İlk defa televizyon programında beni başkan adayı olarak göstermesi beni etkiledi. Bu güne geldim." cevabı verdi.



KIRAÇ SORUMLULUK ALAMAZ

Ünal Aysal başkan olursa, kulüp Galatasaray Vakfı‘nın kontrolüne mi girer sorusuna Aysal, "Bunlara gülüp güçmek lazım. Bunlar fazla imajinasyon. İnan Kıraç senelerdir Galatasaray‘a hizmet eden bir insan. Galatasaray Eğitim Vakfı başlı başına profesyonelce yönetilmesi gereken bir kurum. İnan Kıraç şu anda sorumluluğunu kime devretmek istediğini düşünüyor. Şimdi Galatasaray‘ın da sorumluluğunu alamaz." diye cevap verdi.

Liste çalışmalarına da değinen Ünal Aysal, "Liste kurulmasında bir takım zorluklar yaşadık. Zorluklar kişilerden değil kendimizi koyduğumuz hedeflerden kaynaklandı. Bu sistemi değiştirmek üzere bu işe soyundum. Göreve göre, kulübün içerisinde olan zorlukları çözüp, projelerimize göre yönetimi belirledik." şeklinde konuştu.



ALİ DÜRÜST İKNA OLDU

Ali Dürüst‘ün Galatasaray‘a başkan olmak istediği ve şimdi yönetime girmesine nasıl ikna olduğuna da açıklık getiren Aysal, "Ali Dürüst idealist bir Galatasaraylı. Geçmişte Galatasaray‘a hizmetleri var. Kendisine projelerimi gösterdiğimde, ona da ihtiyacımız olduğunu söyledim ve o da bu proje içerisinde yer almayı kabul etti." dedi.

Futbol Şubesi Ali Dürüst‘e mi bağlanacak sorusuna Aysal şu cevabı verdi; "Futbol Şubesi diye bir şubemiz yok. Kulübün geldiği noktada futbolu tek bir kişiye bağlamayacağız. Ali Dürüst‘ün de bundan haberi var. Biz kurumsallaşmaya önem vereceğiz. Önceliğimiz süreklilik. Kurumsal yapıyı kurmadığınız takdirde süreklilik sağlayamazsınız."

GALATASARAY‘DAN PARA KAZANMADIM

Ünal Aysal, Galatasaray‘ın üzerinden para kazanmadığını söyledi. Branşların başına profesyoneller geleceğini söyleyen Aysal, "Ancak profesyonellere teslim ettiğimiz görevleri takip edebiliriz. Başarılı olanları ödüllendiririz. Başarılı olamayanlara ise teşekkür ederiz." dedi.

    Galatasaray hisseleri üzerinden önemli kar ettiği yorumlarına da açıklık getiren Ünal Aysal, "Muhtelif yerlerden bu konuyla ilgili muhtelif tefsirler geliyor. Bir ay önce gazetelere açıklayıcı bilgi göndermiştim ama bunu da açıklayayım. Borsa oyuncusu değilim. Galatasaray hisse senetlerini bugüne kadar ne aldım ne sattım. 7 - 8 sene önce rahmetli Canaydın beni ziyaret ettiler. Bizim çok az bir süremiz kaldı. Bir kontrat imzaladık AIG hisselerini almak üzere. Süre kalmadı. Bankalarda yardım etmiyor. 60 milyon dolarlık bir ceza ödeyeceğiz dediler. 23.5 milyon dolarlık bir kontrattı. Öyle bir kontratın doğru ve yanlış olduğu konusuna değinmeyeceğim. Beni bu işlere bulaştırmayın dedim. Ama yine geldiler. 23.5 milyon doları AIG‘nin kasasına gönderdim. AIG hisseleri de bana sattı." dedi.

    

    C HİSSELERİNİ KULÜBE DEVRETTİM

    AIG‘den aldığı hisseler arasında C olarak adlandırılan Altın hisselerin de olduğunu dile getiren Aysal, "Galatasaray‘la hiç bir parasal ilişkim olmadı. AIG‘den hisseleri aldım. Galatasaray bu hisseleri neden almak istiyordu. Bu hisselerin içerisinde C hisse denilen altın hisse var. Bu hisse kurumun her işlerini AIG‘nin vesayetine götürüyordu. Ben bunu alınca o hisselerin sahibi olabilirdim. Ben aynı gün elimi sürmeden C hissesini başkana teslim ettim. Ama bunu Galatasaray‘daki bütün yöneticiler bilir. O hisse şu anda kulüptetir. İnşallah iptal etmişlerdir. Çünkü Galatasaray‘ın başına bela hissedir. Kulüp 1 sene sonra bu hisseleri alma sözü verdi. Ancak aradan 2 sene sonra yine gelmediler. Ben bunları piyasaya sattım. 22.5 milyon dolarlık hisseleri 34 milyon dolara sattım. Bu aradaki karı tamamen Galatasaray‘a verdim. Galatasaray‘dan alacaklıydım, kulüp onlara verdiğim kardan bana ödeme yaptı. Biriken temettülerim de vardı kulüpten. Bu kar içerisinden hem temettüleri hem de borçları aldım. Bazı temettüleri bazı amatör şubelere verdim. Bu 2.5 sene içerisinde bende para kaldı. Ama bu para Galatasaray‘ın parası değil." şeklinde konuştu.

    

    HUKUKİ BİR SORUNUM YOK

    Hakkında açılan soruşturma olup olmadığı sorusuna da cevap veren Ünal Aysal şöyle konuştu:

    "İş ve özel hayatımda ticari riskler aldım ama en ufak bir şekilde hukuki risk almadım. Şimdiye kadar bir trafik cezası bile ödemedim. 22 şirketim var. Hiç bir tanesinin yüz kızartıcı bir suçu olduğunu zannetmiyorum. Hukuki işlemlerimiz olmuştur olacaktır. Ama şu anda böyle bir sorunum yok. Ama pek fazla kamuoyuna çıkmamış insanlar için böyle söylemlerin olması normaldir diye düşünüyorum. Ama bu konuda hiç bir sorunum yok. Açık yüreklilikle bunu Galatasaraylılara duyurabilirim."

    Ünal Aysal, kendisi gibi başkanlığa aday olan Mehmet Helvacı‘nın "Aysal benden özür dilesin" sözlerine çok ağır bir yanıt verdi. "Ben bugüne kadar para verdiğim hiçbir çalışanımdan özür dilemedim." diyen Aysal, Helvacı‘yı belgeleri açıklamaya davet etti.

    Hatırlanacağı üzere Mehmet helvacı, Ünal Aysal‘ı Galatasaray üzerinden para kazanmakla suçlamış, Aysal da buna yanıt olarak, "Galatasaray‘a hisselerin devri işlemleri sırasında Mehmet Helvacı avukatlık hizmeti verdi ve benden bu iş için para talep etti." diye yanıt vermişti.

    Ünal Aysal, Galatasaray‘dan hiçbir zaman hisse almadığını ya da Galatasaray‘a hiçbir zaman hisse satmadığını da vurgulayarak, "Ben AIG‘deki hisseleri aldım. Bu hisselerin arasındaki C tipi hisseyi kulübün yönetimi açısından çok kritik olduğundan kulübe bedavaya verdim. Galatasaray diğer hisseleri benden 1 sene sonra alacaktı ama 2 sene geçti alamadı. Basında çıkan ‘Aysal kulübün sahibi olacak‘ şeklindeki haberlerden rahatsız olduğum için hisseleri başka şirketlere sattım. Tüm kârı da Galatasaray‘a verdim. Galatasaray‘dan benim onlara verdiğim paradan, bana olan diğer borçlarını ödedi.‘‘ dedi.

    

    6 AYDA FLORYA DÜZELECEK

    Florya‘da kurumsallık olmadığını söyleyen Aysal, "Olmadığı için de sorunlar var. Kurumsallık sadece Florya’da değil yukarıda da yok. Birkaç kişinin fedakarca çalışmasıyla Florya kontrol altında olmaz. Biz bu yangını yangın deyince kızılıyor ama bu yangını söndüreceğiz. Florya zorlanacağımız bir olay değil, göreceksiniz çok çabuk toparlanacak. Orası için bir endişem yok. Azami 3 ay içinde orasını disiplin altına almış oluruz." ifadelerini kullandı.

    

    ARDA‘NIN KALMASINI İSTİYORUZ

    Arda konusuna da değinen Ünal Aysal, "Önceki bu konuda inisiyatiifi yeni yönetime bırakmak istiyorum diyen Adnan Polat‘a teşekkür eden Aysal, Arda bizim altyapımızıdan gelen, yetiştirdiğimiz güvendiğimiz ve yıldızlaştırdığımız, bundan sonra gelecek gençlere çok iyi örnek olacak bir futbolcu olacak. Göndermek çok kolay bir yöntem. Kendisi illaki ben gitmek istiyorum derse kendi ve camiaya en uygun ve faydalı karar neyse onu uygularız. Ama kalmak isterse ısrarcı olmak zorundayım. Arda, Galatasaray‘da bir efsane olup gidebilir. Arda‘yı aşağı düşürüp gönderirsek, gittiği yerde de başarılı olamayacaktır. Onu yüceltip ondan sonra göndermemiz gerekir." dedi.

    "Arda dışında yıldız oyuncularda gelecek mi?" sorusuna Aysal, "Tabiki, yıldızsız bir Galatasaray olmaz." cevabı verdi.

    Mehmet Helvacı‘nın 6 yıldız oyuncu sözünü de değerlendiren Aysal, "Ben sayın Helvacı kadar cesur değilim ama arkadaşlarım piyasayı taradılar, kimler müsait, kimi alabiliriz ona karar verecekler. Ama Galatasaray‘a yakışan bir kadro kuracağız." dedi.

    Yeni bir Avrupa şampiyonluğu şansına da değinen Ünal Aysal, "Kendinizi 3 metreden atlamaya alıştırırsanız 2 metreyi kolay aşarsınız. Çıtayı yüksek tutmanız gerekiyor. Ama öncelikle kadroda ciddi bir değişiklik olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

    Galatasaray‘ın marka değerine de değinen Aysal şöyle devam etti:

    "Biz sadece arma ve markayı değil, Galatasaray‘ı bütün değerlerde layık olduğu yerlere getirmek istiyoruz. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Galatasaray‘ın değerleri yıpratılmaya çalışılırsa buna mani olmak gerek. Galatasaray dünyadaki en önemli markalardan bir tanesidir. Bu markayı korumak kişinin cebindeki parayı korumasıyla eşdeğerdir. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız." ifadelerini kullandı.

    KİŞİSEL İLİŞKİLER KURUMSAL KİMLİĞİN ÖNÜNE GEÇEMEZ

    Galatasaray Başkanı Adnan Polat‘ın, Fenerbahçeli mevkidaşı Aziz Yıldırım‘la arasındaki ilişkinin hatırlatılması ve ikilinin "kanka" olarak nitelendirilmesini de değerlendiren Aysal, "Dostane ilişkilere varım ama bir kulübü temsil ediyorsanız ona göre hareket etmek zorundasınız. Kişisel ilişkilerimiz görevlerimizin önüne geçemez. Galatasaray ve Fenerbahçe saygın kurumlar. Eşitlik ilkesi çerçevesi içerisinde davranmanız gerekir ve kurumsal kimliğinize göre davranmalısınız." şeklinde konuştu.