Chelsea: 3 - Birmingham: 1

İngiltere Premier Lig ertleme maçında Chelsea sahasında konuk ettiği Birmingham City'i 3-1 mağlup etmeyi başardı.

İngiltere Premier Lig erteleme maçında Chelsea kendi sahasında konuk ettiği Birmingham City'yi 3-1'lik skorla mağlup etti.

Chelsea'de Fernando Torres'in yerine Didier Drogba'nın ilk 11'de çıktığı maç golle başladı. Üçüncü dakikada Didier Drogba'nın pasında topla buluşan Florent Malouda yakın mesafeden topu sol ayağıyla ağlara göndererek takımını öne geçirdi: 1-0. 26. dakikada Chelsea farkı ikiye çıkardı. Asisti yapan yine Drogba, ceza sahasının dışından şık bir vuruşla golü atan ise Salomon Kalou idi: 2-0. İlk yarı bu skorla bitti.

İkinci yarıya bir gol bulmak isteyerek başlayan Birmingham City'nin erken atakları sonuçsuz kaldı. 62. dakikada Chelsea rakibinin direncini kıran golü attı. Ryan Bertrand'ın ortasında topu kafasıyla ağlara gönderen Malouda farkı üçe çıkardı: 3-0. Konuk ekip 77. dakikada farkı yeniden ikiye indirdi. 76. dakikada David Luiz'in Matt Derbyshire'a ceza sahası içinde yaptığı müdahale penaltı olarak değerlendirildi. Bu penaltıyı Sebastian Larsson gole çevirdi: 3-1. 85. dakikada Birmingham City savunmasının kalecisine geri pasını Ben Foster eliyle aldı ve Chelsea'nin ceza sahası içinde endirekt serbest vuruş kazanmasına sebebiyet verdi. Bu vuruşu Drogba kullandı fakat Fildişili yıldızın şutu üstten auta çıktı. Maç bu skorla bitti.

Böylece Chelsea puanını 64'e çıkarıp Arsenal'la eşitlese de averajla ikinci sıraya çıktı, Birmingham City ise 38 puanla 14. sırada kaldı.

Chelsea: 3 - Birmingham: 1