Üsküdar‘da 4. Spor Oyunları Şenliği, Kıyasıya Mücadelelere Sahne Oldu

Üsküdar Belediyesi’nin Sporu Tabana Yayma Projesi ve 23 Nisan etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Spor Oyunları, Burhan Felek Atletizm Sahası ve Bağlarbaşı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediyesi’nin Sporu Tabana Yayma Projesi ve 23 Nisan etkinlikleri kapsamında bu yıl dördüncüsü düzenlenen Spor Oyunları, Burhan Felek Atletizm Sahası ve Bağlarbaşı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi.

Üsküdar genelindeki 34 ilköğretim seviyesindeki okullar ile İstanbul genelinde yer alan spor kulüplerinden 7 branşta 2.304 sporcunun katıldığı müsabakalar, Atletizm, Hentbol ve Bilek Güreşi’nde okullar arası, tekvando, güreş, judo, karate ve bilek güreşinde ise kulüplerarasında yapıldı.

Oyunların açılışına Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, İstanbul Gençlik Spor İl Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin, Federasyon temsilcileri, hakemler, spor hocaları, sporcular ve veliler katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara açılışta yaptığı konuşmada Üsküdar’ın bugüne kadar hep sanatçı ve kültür insanları yetiştirdiğini ancak yeni dönemde sporda da Avrupa ve Dünya Şampiyonları yetiştirecek düzeye geldiğini belirtti. Üsküdar’da 95 bin öğrenciye spor yaptırmayı hedeflediklerini ve çalışmalarını bu doğrultuda yürüttüklerini belirten Mustafa Kara, 4. Spor Oyunları çerçevesinde 2.304 sporcuyla bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Çocukların özellikle öğrencilik dönemlerinin ilk yıllarında spora başlamalarının önemini değinen Belediye Başkanı Mustafa Kara, çocukların spor yaptıkları ölçüde zihinsel gelişimlerine katkı sağlanacağını ve derslerinde de daha büyük başarılara imza atacaklarının altını çizdi.

Konuşmalar sonrası başlayan Spor Oyunları’nda ilk olarak çeşitli spor dallarında gösteriler düzenlendi. Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan ile Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, 4. Spor Oyunları Şenliği’nde atletizm, güreş, hentbol ve karate’de başarılı olan sporculara ödüllerini verirken yarışmalara hentbolde 700, atletizmde 608, tekvandoda 220, judo’da 275 ve karate’de 161, güreşte 121, bilek güreşinde yine 180 sporcu katıldı.