Şota, Galatasaray maçı öncesinde kadro kurmakta zorlanıyor

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray ile oynayacakları lig maçı öncesinde sakatlıklar nedenimle takım kadrosu kurmakta zorlanıyor. Şota, PAF takımından 3 futbolcuyu A takımla birlikte idmanlara aldı.     

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Galatasaray ile oynayacakları lig maçı öncesinde sakatlıklar nedenimle takım kadrosu kurmakta zorlanıyor. Şota, PAF takımından 3 futbolcuyu A takımla birlikte idmanlara aldı.

Kayserispor, bir günlük izinden sonra Galatasaray maçı hazırlıklarına başladı. Tesislerdeki idmana uzun zamandır sakat olan Cangele de katıldı. Takımın durumu ve Galatasaray maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Şota Arveladze, sakat oyuncu sayısının artması nedeniyle kadro kurmakta zorlandıklarını açıkladı. Genç çalıştırıcı, eksik oyuncular için şunları söyledi:

“Eksiklerimiz var. Son haftalarda eksiklerimiz daha çok arttı. Son maçta Emir Kujoviç ve Önder sakatlandı. Bu işin zor tarafı. Biz lig başında da söyledik. Şimdide söylüyoruz. Ligde mücadele zor. Zor geçecekti ki öyle oldu. Bu iş çok zor. Eksikler nedeniyle Paf takımından oyuncular aldık. Bir iki kişi şuan takımla birlikte çalışıyor.”

Şota Arveladze, rakipleri Galatasaray’ın zor dönem geçirdiğini ama iyi bir kadrosu olduğunu belirterek, “Rakibimiz güçlü. Oyuncu kalitesi yüksek. Çok iyi oyuncular ve zor geçecek bir maç” dedi.

Avrupa kupaları hedefinden tamamen uzaklaştıkları yönündeki soru üzerine Şota, şu açıklamayı yaptı:

“Avrupa kupaları hedefinden uzaklaşmış değiliz. Halen şansımız var. Bir maçtan sonra çıkış yakalarız. Son 6 maçta istediğimizi yapamadık ve beceremedik. Bir gazetede okudum ve maçlarla ilgili değerlendirme olmuş. Sakatlar dile getirilmiş. Ama bunlar bizim için bir bahane değil. Bunun arkasına sığınamayız. Sahada idmanda kim var, ben onların en iyi şekilde maçta mücadele etmelerini sağlamak zorundayım. O şekilde hazırlamam şart.”

Şota Arveladze, Emir Kujoviç’in sakatlığı nedeniyle sezonu kapattığını ve ameliyat olacağını dile getirdi. Genç hoca, Önder’in durumunun netlik kazanmadığını ama durumunun kritik olduğunu söyledi.

Kaleci transferi ile ilgili soruyu da cevaplandıran Şota, “Yeni bir kaleci aldık. İyi bir kaleci. Kendisini araştırdık ve çok iyi olduğunu bilerek aldık. Yeni oyuncularla ilgili görüşmelerimiz var. Bu oyuncuların kim olduğunu biliyoruz. Takımlarını biliyoruz. Bu konuda görüşmeler var” dedi.

FUTBOLCULARIN GÖRÜŞLERİ


Kayserispor’un başarılı futbolcusu Selim Teber de, yaşanan kötü gidişatın nedenini kimsenin bilmediğini ve anlayamadıklarını ifade etti. Selim Teber, “İdmanlarda en iyisini veriyoruz. Maçlarda çok iyi olmak istiyoruz. Ama istediğimizi uygulamıyor ve sahaya yansıtamıyoruz. Umarım bu maç iyi olacak” şeklinde konuştu.

Takımdaki değişikliklere de dikkat çeken Selim, “Takımda değişiklik oldu. Lig başında bu sayı çok fazla idi. Arada bir değişiklik daha yaşadık. Ama futbolda olan şeyler. Biri olmazsa diğer arkadaş iyisini yapmak zorunda. Bunu beceremedik. Amacımız Galatasaray maçından üç puanla dönmek” dedi.

Hasan Ali Kaldırım da, çok kötü haftalar yaşadıklarını belirterek, “İlk yarıdaki performansı ikinci yarıya yansıtamadık. Sakat olan futbolcu arkadaşlarımız vardı. Bunlarda bir bahane ama bahanede bir yere kadar. Geniş bir kadroya sahibiz. Ama performans iyi değil. Mutlu değiliz. Hiç kimse mutlu değil. Taraftar ve camia mutlu değil. 5 hafta kaldı. Kalan haftalarda çok iyi olmalıyız. Galatasaray son maçta 3 puan aldı ve moral buldular. Zor geçecek bir maç. Bizde puan alamadık. Biz büyük takımlara karşı iyi motive oluyoruz. Bunu sahaya yansıtırsak 3 puan alırız” dedi.

Kayserispor’da sakat olan kaleci Souleymanou, Serdar, Önder, Emir Kujoviç, Morıtz idmanlara katılmadı.

ARJANTİNLİ KALECİ İLE ANLAŞMA SAĞLANDI


Kayserispor yönetimi Arjantin‘in Argentinos Juniors takımında forma giyen 25 yaşındaki kaleci Nicolas Navarro ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçlarla lig sıralamasında istediği yerde tutunamayan sarı-kırmızılı takım, önümüzdeki sezonun transfer çalışmalarına hız verdi ve Argentinos Juniors‘un 25 yaşındaki genç Arjantinli file bekçisiyle ön anlaşma sağladı. Gelecek hafta bu futbolcunun Kayseri’ye gelmesi bekleniyor.