Newcastle United: 0 - Manchester United: 0

İngiltere Premier Ligi'nin 33. haftasında Newcastle United sahasında konuk ettiği lider Manchester United ile 0-0 berabere kaldı.

İngiltere Premier Ligi'nin 33. hafta mücadelesinde Manchester United, Newcastle United ile 0-0 berabere kaldı.

St. James' Park Stadı'nda oynanan karşılaşmada her iki takımda karşılıklı gol pozisyonlar bulurlarken, birbirlerine üstünlük sağlayamadılar ve sahadan 0-0 eşitlik ile ayrıldılar.

St. James Park deplasmanına ligin ikincisi Arsenal ile arasındaki puan farkını açmak amacı ile giden Manchester United, ters bir takım olan Newcastle United deplasmanında zorlandı. İlk yarı boyunca çok büyük tehlikeler üretemeyen her iki takımın oyuncuları, geneli orta alan mücadelesi içinde olan bir oyun ortaya koydular. Shola Ameobi ile bazı forsatlar yakalayan Newcastle United, kaleci Van der Sar'ı geçemezken, Man Utd ise geneli Giggs'in yaratıcı oyununu içeren ataklarda gol atma başarısını gösteremedi ve ilk yarı beraberlik ile tamamlanmış oldu.

İkinci devreyede aynı oyun anlayışları ile çıkma tercihinde bulunan her iki takımda birbirlerini çözemeyince ortaya ilk yarıdakine benzer bir oyun tablosunu çıkardı. İlk 20 dakikalık bölümde Manchester United daha ağır bassa da, maça iyi konsantre olan Newcastle defansı gol olmasına izin vermedi. Son anlara doğru pasif bir oyun anlayışı içinde olan Newcastle United, bir pozisyonda yerde kalan oyuncuları Lovenkrands'ın ardından penaltı bekledi ancak devam kararı çıktı. Kalan dakikalarda da gol çıkmayınca iki takım puanları paylaşmak zorunda kaldı.

Bu sonucundan Manchester United puanını 70'e çıkartırken, Newcastle United ise puanını 39'a çıkarttı.

İngiltere Premier Ligi'nin 34. haftasında Manchester United sahasında Everton ile karşı karşıya gelecek olurken, Newcastle United Blackpool'a konuk olacak.

Newcastle United: 0 - Manchester United: 0