Tayfur Havutçu: Finale yükseldiğimiz için mutluyuz

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükseldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Gaziantepspor ve Beşiktaş arasında oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçı sonrasında finali göğüsleyen takım siyah-beyazlı ekip oldu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Havutçu, "Finale kaldığımız için mutluyuz. Zor bir karşılaşma oldu. Zor olacağını maçtan önce de bekliyorduk. Gaziantepspor oyuna çok iyi başladı. İlk 20 dakikada yakaladığı pozisyonlar vardı. Golü de erken bulunca ister istemez biraz da tedirginlik yaşadık. Ondan sonra oyunu dengeledik. Beraberlik golünü yakaladık. Ondan sonra epey pozisyonumuz vardı. İkinci golü bulduk. Ondan sonra da Gaziantepspor ikinci golü buldu ve maç böyle bitti. Bugün bizim için önemli olan finale kalmaktı. Bunu başardığımız için mutluyuz. Arkadaşlarımı kutluyorum. İyi mücadele ettiler." dedi.

Tayfur Havutçu: Finale yükseldiğimiz için mutluyuz

Beşiktaşlı futbolcu Sivok da, ilk dakikalarda yedikleri golün morallerini bozduğunu; ancak daha sonra maçı dengelemeyi bildikleri söyledi. Sivok, "Gaziantepspor’un maça elinden gelen her şeyi yaparak başlayacağını biliyorduk. Çok iyi takım olduğunu da biliyorduk. İlk dakikalarda gol yedikten sonra moralimiz biraz bozuldu. Herkesin kafasında soru işaretleri oldu ama ondan sonrasında maçı dengelemeyi bildik. Penaltıdan sonra Gaziantepspor’un hiçbir şansının kalmadığı belliydi. Çünkü çok daha fazla gol atması gerekiyordu. Nihayetinde ikinci yarı çok daha rahat bir oyun oynayarak bu skorla finale gitmeyi bildik." değerlendirmesinde bulundu.

Siyah-beyazlı futbolcu Simao ise, Gaziantep’e avantajlı bir skorla geldiklerini ve bu avantajı da korumayı bildiklerini dile getirdi.

BEŞİKTAŞ, 15. KEZ FİNALE YÜKSELDİ


Futbolda bu sezon 49.‘su düzenlenen Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gaziantepspor‘u eleyen Beşiktaş, kupa tarihinde 15. kez finale yükseldi.

Siyah-beyazlılar, İstanbul‘da 3-0 kazandıkları ilk maçın rövanşında deplasmanda rakibiyle 2-2 berabere kalarak, 15. kez finalde mücadele etme hakkını kazandı.

Beşiktaş‘ın finaldeki rakibi yarın Ankara‘da oynanacak Gençlerbirliği-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının ardından belli olacak. İki takım arasında İstanbul‘da yapılan yarı finalin ilk ayağı 1-1 tamamlanmıştı.

Ziraat Türkiye Kupası‘nda bu sezonki final maçı 11 Mayıs Çarşamba günü Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı‘nda oynanacak.

14 FİNALDE 8 KUPA KAZANDI


Kupanın 48 yıllık geçmişinde daha önce 14 kez finalde mücadele eden Beşiktaş, kupayı 8 kez müzesine götürdü.

Siyah-beyazlılar ayrıca, Türkiye Kupası‘nda son 6 sezonda 4. kez finale yükselme başarısını gösterdi.

‘‘Kara Kartallar‘‘, en son 2008-2009 sezonunda, İzmir‘deki kupa finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe‘yi 4-2 yenerek, sezonu çifte kupayla kapatmıştı.

FİNAL YOLCULUĞUNDA BÜTÜN GOLLERİ YABANCI OYUNCULARDAN

Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Gaziantepspor‘u eleyerek finale yükselen Beşiktaş‘ın bu sezon kupada oynadığı maçlarda bütün gollerini yabancı futbolcuları attı.

Kupada bu sezon şimdiye dek oynadığı 9 maçta toplam 24 kez fileleri havalandıran siyah-beyazlıların gollerinin tamamı yabancılardan geldi.

‘‘Kara Kartallar‘‘ın kupadaki gollerini Bobo (4), Almeida (4), Guti (3), Simao (3), Nobre (2), Quaresma (2), Fernandes (2), Aurelio, Fink, Sivok ve Hilbert kaydetti.

Bobo ve Almeida, 4‘er golle, finale yükselen Beşiktaş‘ın kupadaki en golcü isimleri olarak ön plana çıktı.

9 MAÇTA 7 GALİBİYET


Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası‘nda bu sezon finale yükselene kadar oynadığı 9 maçtan 7‘sini kazanırken, 1‘ini yitirdi, tek beraberliğini bu akşam aldı.

Kupadaki tek yenilgisini, (B) Grubu‘ndaki ilk hafta maçında, deplasmanda Bank Asya 1. Lig ekibi Gaziantep Büyükşehir Belediyespor‘a 1-0 yenilerek alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 7 maçtan 6‘sını kazandı, 1‘inde berabere kaldı.

Kupa serüveninde toplam 24 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 8 gol gördü.

KUPA MESAİSİ


Beşiktaş‘ın Ziraat Türkiye Kupası‘nda bu sezon yaptığı maçlarda aldığı sonuçlar ve gollerini atan futbolcular şöyle:

Play-Off Turu:

Beşiktaş-Mersin İdmanyurdu: 3-0 (Uzatmada) (Guti, Bobo-2)

(B) Grubu:

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş: 1-0

Beşiktaş-Konya Torku Şekerspor: 3-2 (Antalya‘da Seyircisiz) (Aurelio, Guti, Fink)

Manisaspor-Beşiktaş: 2-3 (Sivok, Nobre, Guti)

Beşiktaş-Trabzonspor: 2-1 (Almeida, Quaresma)

Çeyrek Final:

Beşiktaş-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor: 5-0 (Bobo-2, Fernandes-2, Quaresma)

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş: 0-3 (Nobre, Hilbert, Almeida)

Yarı Final:


Beşiktaş-Gaziantepspor: 3-0 (Seyircisiz) (Simao-2, Almeida)

Gaziantepspor-Beşiktaş: 2-2 (Simao, Almeida)