Trabzonspor‘da Hasret Sona Erdi

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig‘in 27. haftasında Konyaspor ile oynadığı maçı Umut Bulut‘un attığı tek golle evindeki 105 günlük galibiyet özlemine son verirken maç fazlalığı ile liderlik koltuğuna oturdu.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kazanmayı hak ettiklerini belirterek, "Son haftalarda yarışın en agresif hale dönüştüğü dönemlerde bizim sahamızdan uzak oynadığımız maçlar oldu. Ama yarışın heyecanı artıyor. Sahamızda mutlaka kazanmak istiyorduk. İyi başladık ve düşündüklerimiz oldu. Çok pozisyon bulduk ve rakibe de pozisyon verdik. İlk yarıda hücumda zenginliğimiz vardı ama top kaybettikten sonra pozisyon verdik. İkinci yarıda önde iyi bastık

ama aldığımız topları iyi değerlendiremedik. İkinci yarıda pozisyon zenginliğimiz azdı. Ama rakibi oynatarak kontrol ettik. Oyuncularımız büyük emek verdiler. Hatalarımız oldu ama kazandığımız için mutluyum. İkinci yarıda kendi sahamızda kazanamadığımız maçlardan sonra kazanmak güzel. Kora kor bir maç oldu. Bütün oyuncularıma teşekkür ediyorum. Oyunun sonlarına doğru yorulunca önde baskı yapamadık ve bu panik gibi göründü. 1-0‘ı son dakikalarda koruma anlayışı nedeniyle biraz heyecanlı göründük. Biz pas

yaparak oynayan bir takımız. Ama bu akşam o kadar çok pas yapamadık. Bugün kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

Güneş, Yattara ile ilgili bir soruyu ise, "Yattara sezon sonuna kadar bizim oyuncumuz. Elimizdeki 26 oyuncudan biri. İhtiyaç olduğunda kullanırız ihtiyaç olmadığında kullanmayız" cevabını verdi.

100‘ler kulübüne girmenin baskısını yaşayan Umut Bulut ise maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bundan sonraki bütün maçlarımızın zor geçeceğini biliyoruz. Konya maçı da zor geçti. İki takım da iyi mücadele ettik. Maçın başında yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilseydik daha rahat edebilirdik. 100‘ler kulübüne girdiğim için değil de 100‘ler kulübünden kurtulduğum için çok mutluyum. Basın tabi ki yazacak ama her hafta rahatsız oluyordum bu muhabbetten. Burak‘a çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra inşallah

birlikte gollerimize devam ederiz" diye konuştu.

Savunma oyuncusu Egemen Korkmaz ise, "Oyunun ilk yarısında çok pozisyon yakaladık. Belki 2-0‘ı yakalasak daha rahat olabilirdik. Önemli olan kazanmaktı. Rakibimizi tebrik ediyorum. İkinci yarıda çok iyi mücadele ettiler. Her ne kadar pozisyon vermesek de Konyaspor baskın taraf gibi gözüktü" şeklinde konuştu.

YILMAZ VURAL: "İYİ YOLDAYIZ AMA BİRAZ GEÇ OLDU"

Konyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, "Trabzonspor‘u kutluyorum. Lidere karşı iyi oynadık. Maçın başlarında yakaladığımız iki pozisyonumuz vardı. Bunlar gol olsaydı maçın akışı değişirdi. İkinci devre rakip sahada oyunu benimseme anlayışımızı devam ettirdik ve başarılı olduk. Trabzonspor‘u oynatmamayı amaçlıyorduk. Sonuçta rakip 1-0 kazandı. Rakibimizi kutluyorum. Oyuncularımızı kutluyorum. Düşeceksek de 7 maçımızı da kazanarak düşelim. İyi yoldayız ama biraz geç

oldu. Manisa maçı öncesi sakatlarımıza bir de 3 sarı kart cezalısı futbolcumuz eklendi. Hem maçı hem de 3 oyuncumuzu kaybetmek bizim için ağır oldu" ifadelerini kullandı.

Konyasporlu Hakan Aslantaş, Trabzonspor‘a karşı iyi direndiklerini vurgulayarak, "Deplasmanda liderle oynadık. Trabzonspor‘un şampiyonluk için puana ihtiyacı olduğunu biliyorduk. İyi oynadığımız düşünüyoruz. Trabzonspor forvetleri hata kabul etmiyor. İyi oynuyorlar. Kalan 7 maçta mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Yeşil-beyazlı oyuncu Musa Çağıran ise, "Maça iyi başladığımız düşünüyorum. 90 dakika yüksek tempo vardı. İlk yarıda iki tarafın da pozisyonları vardı. İlk yarıdaki yakaladığımız yüzde yüz pozisyonu gol yapabilseydik her şey daha iyi olabilirdi. Futbol açısından iyiydi ama sonuç kötü oldu bizim için. İnşallah Konya‘yı ligde tutabiliriz" şeklinde görüş belirtti.

Kaynak: İHA