Trabzonspor: 1 - Konyaspor: 0 (İlk Yarı) Trabzon (A.A)

Spor Toto Süper Lig‘de Trabzonspor, Konyaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapadı.

Ligde şampiyonluk mücadelesinde yara almadan yoluna devam etmek isteyen Trabzonspor, ilk yarıda rakibine karşı baskılı bir futbol sergiledi. Maça hızlı başlayan bordo-mavililer, özellikle bu bölümde girdiği gol fırsatlarını değerlendiremezken, aradığı golü devrenin son anlarında Umut ile bularak 1-0 öne geçmeyi başardı. Bordo-mavili futbolcu, bu golüyle ligdeki 100. golünü kaydetti.

Konuk takım ise Robak ile ender pozisyonlar bulduysa da bunları değerlendiremedi. 

3. dakikada Selçuk‘un ara pasında topla ceza alanına giren Umut‘un şutunda, kaleci Pawelek meşin yuvarlağı kornere çeldi. 

4. dakikada Colman‘ın kullandığı korner atışında, Selçuk topu kafayla yakın mesafedeki Umut‘a doğru aktardı. Ancak bu futbolcunun kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.

10. dakikada Selçuk‘un sağdan korner atışında, ceza alanı içindeki Burak‘ın kafa şutunda, top kaleci Pawelek‘te kaldı.

12. dakikada hızlı gelişen Konyaspor atağında bir anda sağ çaprazda kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Robak‘in vuruşunda, Tolga‘nın ayağına çarpan top kornere gitti.

17. dakikada Gökhan‘ın savunmanın arkasına attığı top ile buluşan Robak, sol çaprazda ceza alanını terk eden kaleci Tolga‘yı geçti. Ancak bu sırada araya giren Serkan, topu uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

38. dakikada Gökhan‘ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Robak‘ın gelişine vuruşunda, top direğin az farkla yanından auta gitti.

41. dakikada Giray‘ın kendi yarı alanından gönderdiği uzun top ile savunmanın arkasında buluşan Alanzinho‘nun ceza alanının hemen içinden gelişine vuruşunda, üst direğe çarpan top auta gitti.

43. dakikada Colman‘ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Burak, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu yanında bulunan Umut‘a aktardı. Bu futbolcuda kendisine doğru hamle yapan kaleci Pawelek‘in sağ tarafından topu filelere gönderdi: 1-0

45. dakikada Basem Abbas‘ın kafa ile kaleci Pawelek‘e kazandırmak istediği topu araya giren Burak kaptı. Sol çaprazdan ceza alanına giren bu futbolcunun şutunda kaleci Pawelek tehlikeyi önlemeyi başardı.

İlk yarı Trabzonspor‘un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Kaynak: AA