Tayfur Havutçu: Sivok’Un Atılması Bizi Zorladı

Sivasspor deplasmanında mağlup olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Tayfur Havutçu, Sivok’un kırmızı kartla atılmasının takımı zorladığını söyledi. Kazandıkları için sevinçli olduğunu belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da “Kötü başladığımız maçı iyi bitirdik.” dedi.

Sivasspor deplasmanında mağlup olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Tayfur Havutçu, Sivok’un kırmızı kartla atılmasının takımı zorladığını söyledi. Kazandıkları için sevinçli olduğunu belirten Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay da “Kötü başladığımız maçı iyi bitirdik.” dedi.

Spor Toto süper Lig’in 27. haftasında Sivasspor’a konuk olan Beşiktaş, karşılaşmayı uzatma dakikalarında rakip futbolcu Cihan’ın ayağından yediği golle 1-0 mağlup oldu. Maç sonrası bir değerlendirme yapan Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, "Son dakika gelen goller her zaman üzücüdür. İlk yarı maçın hakimiyeti bizdeydi, fakat aradığımız golü bulamadık. 3 tane net pozisyona girdik ancak eksik olan şey goldü. İkinci yarı daha çok zorlandık. Sivok‘un yediği kırmızı kart bizim zorlanmamıza sebep oldu. Sivasspor iyi bir takım konumu dolayısıyla bütün gücünü sahaya yansıttı ve bizi hayli zorladı. Onların da net pozisyonları vardı ve son dakikalarda attıkları golle kazandılar. Bugün futbol şansı bizden yana değildi” diye konuştu. Futbolcularını yine de tebrik ettiğini belirten Havutçu, "rkadaşlarımız sonuna kadar kazanmak için mücadele etti ve asla pes etmediler” dedi. Yenildikleri için üzgün olduklarını belirten Bobo da, hafta içinde çok önemli bir kupa maçına çıkacaklarını söyledi.

ÇALIMBAY: RAHATLADIK DEMİYORUZ

Sivasspor’un konumu itibariyle 3 puana ihtiyaçları olduğunu belirterek söze başlayan teknik direktör Rıza Çalımbay da, kazandıkları için çok mutlu olduklarını söyledi. "En kötü haliyle puanla çıkmamız gerekiyordu." diyen Çalımbay, "Kötü başladığımız maçı iyi şekilde bitirdik. İlk yarı Beşiktaş iyi pas yaptı, kalemize tehlikeli geldi. İkinci yarı ise biz daha iyi oynadık. Beşiktaş’ın 10 kişi kalmasını da iyi kullandık. Kazanamasaydık yazık olurdu." dedi.

Başında bulunduğu takımın konumu itibariyle takım ayıracak pozisyonda olmadıklarını belirten Çalımbay, "Beşiktaş veya başkasını ayıracak durumda değiliz, puanlar almak zorundayız. Beşiktaş mükemmel bir kadroya, kaliteli oyunculara sahip. Bizim için bu final değerinde bir maçtı. Artık telafisi olmayan maçlar oynuyoruz çünkü. Geçen hafta Bucaspor’u Buca’da yendik. Bu avantajı sürdürmeliydik.. Zor bir rakipti Beşiktaş ama ilk yarı istediğimiz gibi olmasa da ikinci yarı istediğimiz gibi bitti." şeklinde konuştu.

Galibiyetten dolayı futbolcularını da uyaran Çalımbay, "Rahatladık demiyoruz. Oyuncuların rahatlamalarına da izin vermeyiz." dedi. Daha oynanmamış 7 final niteliğinde maçları olduğunu hatırlatan Çalımbay, "Ligde kalmayı garantileyene kadar kazanmak istiyoruz. Güzel olan şu ki, artık her şey bize bağlı, rakiplerimize değil. İlk yarıdaki gibi oynarsak olmaz, ikinci yarıda sergilediğimiz futbol ve daha iyisini oynamalıyız." diye konuştu. Son üç haftadır defansın da çok çok iyi oynadığını belirten Çalımbay, onları ve takımı tebrik ettiğini sözlerine ekledi.

"GOL ATMAYI ÇOK İSTİYORDUM SONUNDA OLDU"

Galibiyet golünü atan Cihan Yılmaz da, "Güzel bir galibiyet oldu. Galip geleceğimize inanıyorduk. Ben yürekten inanıyordum. Takım arkadaşlarım da bana maçtan önce ‘Cihan sen bugün gol atacaksın, içimizde öyle bir hiz var’ demişlerdi. İyi gidişatımız vardı elimizden geleni yaptık. Oyuna girdim ilk pozisyonda Sivok kartı aldı. Frikikte gole çok yaklaştım, sonra bir pozisyon daha vardı. Gol atmayı çok istiyordum sonunda oldu. Büyük takımlara karşı şansım tutuyor. Geçen hafta da gol atmıştım yine attım kazandık, çok mutluyum" şeklinde konuştu. Kaleci Korcan ve Sedat Bayrak da galibiyetin kendilerini rahatlattığını ve stresten uzaklaştırdığını söylediler.