Sivasspor, Beşiktaş‘ı Son Dakika Golüyle Geçti

Sivasspor, Spor Toto Süper Ligi‘n 27. haftasında evinde ağırladığı Beşiktaş‘ı son dakikada bulduğu golle 1-0 mağlup etti.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay kazanmayı hak ettiklerini söyleyerek, "Buca maçını kazandıktan sonra bu maçın anlamı daha da büyüktü. İlk yarı istediğimiz gibi oynayamadık. Kötü başladığımız maçı çok iyi bir şekilde bitirdik. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Eğer ikinci yarıda oynadığımız oyunla kazanamasaydık gerçekten üzülürdük. Çünkü çok pozisyonumuz var. Sıradan bir takımla oynamıyoruz, gerçekten çok iyi kadroya sahip bir takımla oynuyoruz.

Ama biz rakip ayıracak durumda değiliz. Bugün Beşiktaş yada başka bir takım olsaydı fark etmiyordu. Çünkü bizim puan ve puanlar almamız gerekiyordu" ifadelerini kullandı. Çalımbay kalan 7 haftada kaostan kurtulmak istediklerini kaydetti.

Son dakikada attığı golle takımına üç puan kazandıran Cihan Yılmaz, takımın alt sıraları hak etmediğini söyleyerek, "Biz bugün galip geleceğimize inanıyorduk. İki haftadır güzel bir gidişatımız vardı. Bunu kendi seyircimiz önünde devam ettirmek istiyorduk. Beşiktaş gibi iyi bir takıma karşı kendi sahamızda galip geldik. Sivasspor tabi ki buraları hak etmiyor. Eğer böyle devam edersek güzel bir pozisyonda bitiririz" dedi.

Cihan Yılmaz son dakikada attığı golü değerlendirerek, "Direkten dönen bir topumuz var. O gol olsaydı çok güzel olurdu. Bir pozisyona daha girdim. Bugün gol atmayı çok istiyordum, atacağıma da inanıyordum. Gol attım, çok mutluyum. Herkese armağan olsun" şeklinde konuştu.

Sivasspor kalecisi Korcan ise galibiyet serisini devam ettirmek istediklerini söyleyerek, "Beşiktaş büyük takım. Anadolu takımları çoğu maçlarda beraberlik için çıkar ama biz bu maça kendimizden emin bir şekilde galibiyet için çıktık. Son dakikada da olsa galip geldik. Biz alt sıralardan kurtulmak adına bir seriye başladık. Bu serimiz Beşiktaş ile devam etti. Umarım haftaya İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile devam ederek seriye devam edeceğiz ve üst sıralara tırmanacağız" ifadelerini kullandı.

Sivassporlu bir diğer futbolcu Sedat Bayrak da iyi başlayamadıkları maçta galip geldiklerini kaydederek, "Maça iyi başlamak istiyorduk ama istediğimiz gibi başlayamadık. İkinci yarıda rüzgarı da arkamıza alarak galip gelmek adına elimizden gelen gayret gösterdik" dedi.

TAYFUR HAVUTÇU: "ŞANS BUGÜN YANIMIZDA DEĞİLDİ"

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu futbol şanslarının yanlarında olmadıklarını söyledi. Futbolcularının mücadelesinden memnun olduğunu dile getiren Havutçu, "Maça iyi başladığımıza inanıyorum. İlk yarı oyun kontrolü bizdeydi. Yakaladığımız birkaç pozisyonumuz vardı. Ama maalesef golü bulamadık. İkinci yarıda ise özellikle Sivok‘un atılmasından sonra bazı değişikliklere girmek zorunda kaldık. Ondan sonra Sivas‘ın iki üç tane pozisyonu vardı. Ama ben futbolcu arkadaşlarımızı kutluyorum. Sonuna kadar

mücadeleyi bırakmadılar. Ama futbol şansı bugün yanımızda değildi. Bizim bu maçı biran önce unutup hafta içi çok önemli bir kupa maçımız var. Biran önce bu maça konsantre olacağız. Üzgünüz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş‘ın genç kalecisi Cenk ise on kişi kaldıktan sonra kaybeden tarafın kendileri olduğunu vurguladı.

Beşiktaş‘ın golcü futbolcusu Bobo da istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA