Çat Yibo Badminton Takımı, Türkiye Şampiyonluğu‘na Göz Dikti

İlköğretim okullar arası Kızlar Badminton il birinciliğini kazanan Çat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu(YİBO) öğrencileri, Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Badminton takımı Türkiye şampiyonu olmak için çalışmalarına hız verdi.

İlköğretim okullar arası Kızlar Badminton il birinciliğini kazanan Çat Yatılı Bölge İlköğretim Okulu(YİBO) öğrencileri, Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Badminton takımı Türkiye şampiyonu olmak için çalışmalarına hız verdi.

Çatlı öğrenciler kitap okuma ve badminton sporunda farklılıklarını ortaya koymaya devam ediyor. Kızlarda Erzurum birinciliği, erkeklerde ise üçüncülüğü elde eden ÇAT YİBO İlköğretim öğrencileri, Türkiye Şampiyonasına katılmayı elde etti.Beden Eğitimi öğretmenleri Yaşar Özdemir gözetiminde badminton kız takımı Kütahya‘da düzenlenecek Türkiye Şampiyanası‘nda Erzurum‘u temsil edecek. Badminton kız takımının hedefi ilçeye altın madalya ile dönmek. Türkiye finallerinde Kütahya’da güçlü rakipleriyle yarışacaklarını belirten Özdemir, "İlçe tarihinde öğrencilerimiz birilke imza attı.Kütahya‘dan Türkiye şampiyonu olarak dönmek için antranlanlarımıza ağırlık verdik. Çat‘ta eğitimden, spora kadar yaşanan değişim ve dönüşüme katkı sunmak için öğrencilerimizle birlikte aylardır yoğun gayret sarf ediyoruz." dedi. Okul Müdürü Erdal Yavilioğlu, badmintonda öğrencilerinin elde ettiği başarının kendileri ve ilçe için büyük önem taşıdığını söyledi.Yavilioğlu,öğrencilerinin Türkiye şampiyonluğunu Erzurum‘a ve Çat‘a kazandıracaklarına inandığını dile getirerek,"Öğrencilerimiz il genelinde büyük başarı elde edip bizi ve ilçemizi sevindirdiler.Alnımızın akıyla Kütahya’ya gidip birinci olup ilçemize döneceğiz." diye konuştu.

BADMİNTON NEDİR?

Tüytop ya da badminton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur.

Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır. Badminton, kolayca öğrenilebilen, erkek ve kadın, 7 yaşından 77 yaşına kadar bütün yaş grubunda insanların yapabildiği ender spor dallarından biridir. Tenis oyunları gurubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir file bulunur. Dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu oldukça zararsızdır, böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerdendir