Akhisar Arena Stadyumunun Takas Protokolü İmzalandı

Manisa Akhisar’a yeni stadyum ve spor salonunun kazandırılması için Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi ile protokol imzalandı.

Manisa Akhisar’a yeni stadyum ve spor salonunun kazandırılması için Macide Ramiz Taşkınlar Fen Lisesi ile protokol imzalandı. Akhisar Belediye Meclis Salonu‘nda gerçekleştirilen törene, Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç‘ın yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Gelen Müdür yardımcısı Nuri Demirci, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, Akhisar Kaymakamı Mustafa Çek ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı katıldı.

Gençlik ve spor gelen müdürlüğü ile Akhisar Belediyesi arasında gerçekleşen yeni stadyum ve spor salonu takas protokolünü Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç , Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Gençlik ve Spor Gelen Müdür yardımcısı Nuri Demirci ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı imzaladı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kapalı spor salonu ve stadyumuyla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandığını belirtti. Takas yöntemiyle Akhisar şehir merkezindeki 30 dönümlük mevcut stadyumun Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünce Belediyeye bırakılacağını kaydeden Arınç, "Belediyeye ise kendisine ait 57 dönümlük arazide iki yeni muazzam bir tesis yapılacak. UEFA kriterlerine uygun 12 bin kapasiteli olacak olan şehir stadyumunun ismi ise Akhisar ARENA olarak belirlendi. Mimarisi olarak da çok güzel seçilmiş olan bu tesislerin İnşallah Akhisar’ın güzel bir incisi ve gerdanlığı olacaktır ve faaliyete geçtiğinde de hepimizi çok mutlu edecektir. Yanındaki spor salonunda da belki sadece futbolu değil şüphesiz basketbolu, güreşi ve sporun tüm dallarını da Akhisar’da en iyi şekilde yapılmasını imkân verecek güzel bir kapalı spor salonuna kavuşacaktır." diye konuştu.