78‘Lik Spor Yazarının Pedal Çevirmesi Turistleri Kendine Hayran Bıraktı

Türk spor basınının duayeni Eyüp Karadayı‘nın 78 yaşında pedal çevirmesi Antalya‘nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik yabancıları kendine hayran bıraktı.

Türk spor basınının duayeni Eyüp Karadayı‘nın 78 yaşında pedal çevirmesi Antalya‘nın Manavgat ilçesinde yaşayan yerleşik yabancıları kendine hayran bıraktı.

50 yıldır düzenli doğa yürüyüşü ve bisiklet sporu yaptığını belirten Eyüp Karadayı, Türkiye Bisiklet Federasyonu(TBF)‘nun 2011 yılı için ana tema haline getirdiği ‘Trafikte Bisikletçiye Saygı!‘ sloganını çok begendiğini ifade etti.

Okumanın ve spor yapmanın yaşının olmadığını belirten Karadayı, bisiklet sporunun Avrupa ülkelerinde çok yaygın olmasına rağmen Türkiye‘de yeteri kadar ilgi görmediğini söyledi. Gençlere bisiklet sporonda örnek olmak için 78 yaşında pedal çevirdiğini belirten Karadayı, Side Antik Kent‘te bisiklet sürerken en fazla alkışı turistlerden almasından çok memnun kaldığını kaydetti. Karadayı, "Düzenli doğa yürüyüşü ve bisiklet sporu yapıyorum. Bisiklet sporunda gençleri teşvik etmek için 78 yaşında pedal çeviriyorum. Trafikte bisiklet sporcusuna saygı gösterilmeni istiyorum." diye konuştu.

Side‘de 8 yıldır yerleşik yaşayan İngiliz David Jonhson, İngiltere‘de yakın mesafe ulaşımlarının yüzde 95‘nin bisikletle yapıldığını belirtti. Türk spor yazarının 78 yaşında gençlere model olması için pedal çevirmesini gönülden tebrik ettiklerini belirten Jonhson, trafikte bisiklet sürücüne saygı gösterilmesini desteklediklerini ifade etti.

Alman doktor Marianne Hair, 78 yaşında birini gençlere örnek olmak için pedal çevirmesine sevindiklerini belirtti. 36 yıldır düzenli bisiklet sporu yaptığını altını çizen Hair, Almanya‘da evinden 8 kilometre uzaklıkta bulunan muayenenesine her pedal çevirerek gittiğini kaydetti.