Sir Alex Ferguson: Duygusallığa yer yok

Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Sir Alex Ferguson, birçok oyuncu ile yollarını ayıracaklarını belirtti.

Gelecek sezon takımda büyük bir revizyona gitmeyi planlayan Manchester United Teknik Direktörü Sir Alex Ferguson, bu işte duygusallığa yer olmadığını düşünüyor.

Birçok oyuncu ile yollarını ayıracaklarını belirten Ferguson, The Sun'a verdiği demeçte, "Benim işim bu takımı yönetmek ve başarılı sonuçlar almak. Diğer antrenörlerden fazla bir farkım yok. Saygınlığım elde ettiğim başarılardan geliyor. Sahada yanlış giden birşeyler gördüğümde, hemen harekete geçerek önlemimi alırım. Senelerdir en iyi yaptığım iş diyebilirim." dedi.

Nicky Butt ve Phil Neville'in takımdan ayrılışına değinen İskoç teknik adam, "Onlarla çalışabilme fırsatı bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. İkisi de harika oyunculardı. Ancak son dönemlerde sahada birşeylerin yanlış gittiğini görmeye başladım. Diğer fırsatları kaçırmamak için onlarla yollarımızı ayırmamız gerekiyordu." şeklinde konuştu.

Sezon sonunda sözleşmeleri sona erecek olan Owen Hargreaves ve Michael Owen ile kontrat yenilemeye yanaşmayan Manchester United yönetimi, Wes Brown, Darron Gibson, Tomasz Kuszczak, Gabriel Obertan ve Dimitar Berbatov'u ise elden çıkarmayı planlıyor.