Kayserisporlu Serdar Kesimal: Büyükler Tarafından İstenmek Gurur Verici

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin gündemindeki başarılı savunma oyuncusu Serdar Kesimal, geleceğiyle ilgili samimi açıklamalar yaptı.

Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin gündemindeki başarılı savunma oyuncusu Serdar Kesimal, geleceğiyle ilgili samimi açıklamalar yaptı.

Transferi konusunda da konuşan Serdar Kesimal, ‘‘Oynayabileceğim bir takıma gitmek isterim.‘‘ dediği Radyospor’daki röportajında, “Adımın ülkemizde Beşiktaş ve Fenerbahçe’yle Avrupa’da Bayern Münih’le anılıyor olması gurur verici. Böylesi büyük takımların benimle ilgilenmesi işimi iyi yaptığımı gösteriyor. Bu nedenle çok gururluyum.” ifadelerini kullandı.

Serdar oynayabileceği bir takıma gitmek istediğini ifade ederek, “Kayserispor’la 2013 yılına kadar sözleşmem var. Beni isteyen kulüp olursa, sezon sonunda Kayserispor’la anlaşır. Ben 22 yaşındayım ve ilk planda oynayabileceğim bir takıma gitmek istiyorum. Oynayabileceğim bir takıma gitmeliyim. İlk hedefim Avrupa, tabii ki olursa Almanya’ya geri dönmek isterim.” şeklinde konuştu.

ÖNCELİĞİM ALMANYA VE İSPANYA

Serdar, kendisini isteyen takımları açıklamasının doğru olmayacağını belirtirken, transferdeki önceliğini şu sözlerle ifade etti:

“Devre arasında birkaç duyum aldık. Fakat şu anda takım ismi söylemem doğru olmaz. Fakat şunu net biçimde söyleyebilirim, oynamak istediğim 2 lig var. Bunlardan bir tanesi Bundesliga diğeri de İspanya’da La Liga. Önceliğim bu iki lig, fakat şartlar neyi gerektirir, bunu şu anda kestirmek mümkün değil.”

HAMİ MANDIRALI VE TOLUNAY KAFKAS‘A TEŞEKKÜR EDERİM

Kayserisporlu futbolcu, 2 sezonluk Türkiye macerasında iki teknik adamın belirleyici rolü olduğunu belirterek, “Benim için Türkiye’ye geldikten sonra her şey çok çabuk değişti. Her şeyden önce Hami Mandıralı’ya çok teşekkür ediyorum. Türkiye’ye gelmemde büyük katkısı oldu. Aynı zamanda Tolunay Kafakas’a teşekkür ediyorum. Bana güvendi; şans verdi. Kayserispor’daki 2 yıl çok iyi geçti. İyi bir çıkış yakaladım.” diye konuştu.

Serdar, geriden topu oyuna sokabilme özelliğinin iyi olduğuna vurgu yaparak, “Savunma oyuncusunun işi sadece topu kazanmakla bitmiyor. Topu oyuna iyi sokarak takımın işini kolaylaştırması gerekiyor. Ben bunu yaptığıma inanıyorum. Oyunu geriden kurabilmem benim en önemli özelliğim; ama elbette eksiklerim var.” dedi.



AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA GİDECEĞİMİZE İNANIYORUM

İlk Hollanda ile yapılan hazırlık maçında A Milli Takım formasını giyen Serdar, “Avusturya maçını kazandıktan sonra tekrar iddialı pozisyona geldik. Belçika maçını kazanır ya da en azından beraberlikle ayrılırsak daha avantajlı oluruz. Avrupa Şampiyonası’na gitmek istiyoruz. Bunun için elimizden geleni yapacağız. Umarım, bunun başarırız.” dedi.

Kayserispor’daki düşüşü de değerlendiren genç savunma oyuncusu, “Çok iyi oyuncular transfer ettik; ama maalesef bir o kadar da iyi oyuncularımız takımdan ayrılmak zorunda kaldı. Bence Alex’in gitmesi bizi çok etkiledi.

Kartlar ve cezalar ilk 11 kurmamızı zorlaştırdı. Umarım, Galatasaray maçıyla başlayıp kalan maçlarda en iyi sonuçları alıp, ligi bitirebildiğimiz en iyi yerde bitiririz.” ifadelerini kullandı.