Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown Derbisi Yarın

Beko Basketbol Ligi’nin 27. hafta mücadelesinde ezeli rakipler, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown karşı karşıya gelecekler.

Beko Basketbol Ligi’nin 27. hafta mücadelesinde ezeli rakipler, Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown karşı karşıya gelecekler.

    Beko Basketbol Ligi’nin 27. hafta mücadelesi dev bir derbiye sahne olacak. Lig lideri Fenerbahçe Ülker ile lig ikincisi Galatasaray Cafe Crown, yarın Sinan Erdem Spor Salonu’nda 20.00’de karşı karşıya gelecekler. Bu önemli mücadele Spormax ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

    Ligin ilk yarısında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Galatasaray Cafe Crown 67 - 56’lık skorla kazanmıştı. Bu anlamda yarın oynanacak maç her iki takım için de büyük bir önem taşıyor.

    Fenerbahçe Ülker hem evinde oynayacağı maçı kazanmak hem de olası bir play-off eşleşmesinde seriye eşitliği getirebilmek için mutlak galibiyete ihtiyaç duyarken, Galatasaray Cafe Crown ise ilk devre evinde yendiği rakibini, bu kez deplasmanda da mağlup ederek yine olası bir play-off eşleşmesine avantajlı konumda başlamanın hesapları içinde.

    Beko Basketbol Ligi’nde geride kalan 26 hafta sonunda Fenerbahçe Ülker 23 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile zirvede yer alırken, Galatasaray Cafe Crown ise 21 galibiyet ve 5 mağlubiyet ile ikinci sırada yer alıyor. Sarı Lacivertli ekip bu sezon rakip potalara toplam 2193 sayı bırakırken potasında ise 1880 sayı gördü. Galatasaray Cafe Crown ise attığı 2059 sayıya karşılık potasında 1754 sayı gördü.

    Fenerbahçe Ülker’de geride kalan 26 hafta sonunda sadece takımın sayı lideri olan Ömer Onan çift haneli sayılara ulaşmış durumda. Onan, maç başına 14.9’luk bir sayı ortalaması ile oynarken, Roko Leni Ukic 9.9, Sarunas Jasikevicius 8.7, Kaya Peker 7.5, Oğuz Savaş 9.6, Makro Tomas 8.4 ve Emir Preldzic de 9.8 sayı ortalamaları ile mücadele ediyorlar.

    Bu rakamlardan, Fenerbahçe Ülker’in skor yükünü farklı birçok oyuncunun çektiği görülürken, bu da Sarı - lacivertli takıma rakipleri karşısında önemli bir avantaj sağlıyor. Fenerbahçe Ülker’de Oğuz Savaş 4.8 ribaund ortalaması ile pota altının en etkili oyuncusu olurken, Roko Leni Ukic de 4 asist ortalaması ile mücadele ederek sayı yollarının en etkili ismi oldu.

    Sarı - lacivertli ekip, maç başına 10’u hücum ve 24’ü de savunma olmak üzere 34 ribaund ortalaması ile mücadele ederken, 17.5 asist ve 2.8 de blok ortalamalarına ulaştı. Maç başına 84.3 sayılık bir ortalama ile oynayan sarı - lacivertli ekip, 11.7 de top kaybı yaptı.

    Ligde ikinci sırada yer alan Galatasaray Cafe Crown’da ise 3 oyuncu çift haneli sayılarla mücadele ediyor. Takımın sayı lideri Ermal Kurtoğlu 11.2, Jamar Johnson 10.4 ve Preston Shumpert de 10.5 sayılık ortalamalarla oynuyorlar. Sarı - kırmızılı ekipte Joshua Shipp maç başına aldığı 4.7 ribaund ile pota altının en etkili oyuncusu olarak göze çarparken, Tutku Açık da 4.5 asist ortalamaları ile bu kategorinin lideri konumunda.

    Galatasaray Cafe Crown, geride kalan 26 hafta sonunda rakip potalara maç başına ortalama 79 sayı bırakırken, 8.1’i hücum ve 22.4’ü de savunma olmak üzere 30.5 ribaund ortalaması ile mücadele etti. Yine maç başına 18.6 asist ve 1.8 blok ortalamalarına ulaşan sarı - kırmızılı ekip, 10.8 de top kaybı yaptı.