Bülent Ünder: Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Manisaspor'u 3-2 mağlup eden Galatasaray'ın Teknik Direktörü Bülent Ünder, iyi bir müsabaka oynadıklarını söyledi.

Spor Toto Süper Lig’de deplasmanda Manisaspor’u 3-2 mağlup eden Galatasaray’ın Teknik Direktörü Bülent Ünder, iyi bir müsabaka oynadıklarını söyledi. Tempo açısından üst seviyede bir karşılaşma olduğunu belirten Ünder, “Her iki taraf da galibiyeti çok istedi. İlk yarı maçı koparabilirdik. İkinci yarı bir ara oyunda dengeyi kaybeder gibi olduk, ama oyuncularım sonuna kadar mücadele etti. Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı. Biz Manisaspor’dan daha fazla galibiyet istedik. Oyuncularımızı kutluyorum.” diye konuştu.

Bir gazetecinin Galatasaray’ın kolay gol yiyip yemediğini sorduğu Ünder, özellikle yan toplarda zaaflarının olduğunu ifade etti. Yan toplarda zaman zaman basit goller yediklerinin altını çizen Ünder, “Özellikle ikinci golde kalecinin ve defansın yapacağı bir şey yoktu. Kahe iyi vurdu. Önümüzdeki sene, bu tür goller yememeyi çalışmamız lazım. Bu Türk futbolunun Avrupa’daki başarısı için de geçerli.” dedi. Her maçta farklı kadro çıkarıyor şeklinde eleştirildiğini hatırlatan Ünder, Manisa’ya 7 eksikle geldiklerini ve antrenmanda özverili çalışanların forma giydiğini vurguladı.

ARDA, GALATASARAY’IN DNA’SI


Manisaspor karşılaşmasında iki gole imza atan kaptan Arda’nın Galasataray’ın DNA’sı olduğuna değinen Ünder, şöyle konuştu: “Arda’yı küçük yaştan beri tanıyorum. Gelişmesi için Manisaspor’a 2,5 sene kiralık verdiren benim. Bütün PAF ligini seyrettiğimde onun çok büyük bir futbolcu olacağını söylemiştim. Bugün antrenman eksikliğine rağmen hem klasını hem de Galatasaraylılığını gösterdi.”

Zor bir sezon geçirdiklerini açıklayan Galatasaraylı futbolcu Gökhan Zan, galibiyetin bir teselli olduğunu anlattı. Taraftarlardan ve camiadan özür dileyen Gökhan, “Kalan beş maçımızı da kazanmak istiyoruz. Kazanmaya çok ihtiyacımız vardı. Kalan maçlarımızda iyi oynamak ve galibiyet almak istiyoruz. Saha içinde konsantrasyonumuzu arttırmak için konuşmamız lazım. Stres vardı. Bugün de kazanamayacak mıyız? diye strese giriyoruz. Galatasaray formasına layık olmak için oynayacağız.” şeklinde konuştu.

İlk yarı sahada iyi oynayan bir Galatasaray olduğunu dile getiren Galatasaraylı futbolcu Juan Emmanuel Culio, ikinci yarı Manisaspor’un iyi başladığını söyledi. Kazanmasını bildiklerini ifade eden Culio, bir gazetecinin, soyunma odasındaki havayı sorması üzerine, “Galatasaraysınız ve büyük kulüpsünüz. Yapmanız gereken bu. Kazanmanız gerekiyor. Çıkıp üstümüze düşeni yaptık. Hep yanımızda olan taraftarımıza armağan ediyoruz.” diye cevap verdi.